Аномально теплий лютий

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
29 січ. 2016 10:10 - 29 січ. 2016 16:29 #104901 від pruduk
Українців в найближчі тижні чекає аномально тепла погода - морозів у лютому не передбачається.


Найтеплішим буде другий тиждень лютого: з 8 по 12 число температура повітря коливатиметься від + 9 ° до + 13 °. У ці дні погода буде сонячною.

ЛЮТНЕВІ ВІКНА

У хліборобів півдня України, як правило, на початку лютого кожного року настає одна з агрокалендарних подій, яка характеризується тим, що при її настанні всі, хто не доорав і не досіяв минулої осені, отримують можливість надолужити згаяне. Саме з такими турботами сільських трудівників і пов'язаний загальновідомий вираз "февральские окна".
Це погодні аномалії, пов'язані з приходом не зимового тепла в лютому. У Криму в лютому знамениті теплі "вікна", в яких температура може досягати 20оС. Такі ж "вікна" спостерігаються і на Кубані.
«Лютневі вікна» - це час, коли дачники садять цибулю і часник, а дерева, обдурені несподіваним теплом, починають викидати бруньки. Плюсова температура в лютому, період прозваний аграріями «лютневими вікнами» - найсприятливіший час, для удобрення грунту під посів. І в заздалегідь зораний і підготовлений під посів грунт вносять фосфорні добрива. Цей вид добрив, який підвищує врожайність, якість продукції і позитивно впливає на генеративні органи рослини. Тому внесення фосфорних добрив особливо важливо для культур з їх товарними органами, якими є насіння і плоди. Тому аграрії України, думаю, не упустять такої можливості в цьому році.
Але теплі «лютневі вікна» можуть перериватися поверненнями холодів, це може негативно відбитися на рослинах, та й людині така різка зміна погоди не дуже комфортна.
Останнє редагування: 29 січ. 2016 16:29 ким pruduk.
Ці користувачі подякували: Dj Os, ahent

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • GoBLin
  • GoBLin аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
29 січ. 2016 15:53 #104907 від GoBLin
Відповідь від GoBLin у темі Аномально теплий лютий
Вчера в Киеве было +9*

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.091 секунд
0
репостів
0
репостів