Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (440 words)

Усі соцвиплати, пенсії та пільги на 2014 р будуть збережені


Л.Денісова

Міністр заспокоїла громадян, що, незважаючи на прийняту Урядом антикризову програму, всі соцвиплати, пенсії, пільги для тих, хто їх дійсно потребує, на 2014 рік будуть збережені і їх розмір не зменшиться. Зокрема, мова йде про 205 тис. малозабезпечених сімей, 13,5 млн. пенсіонерів, молодих матерів та інших.

«Нарахування пільг, соціальних допомог буде відбуватися адресно: якщо дохід сім’ї становить менше 1710 грн., – така родина потребує державного захисту», – зауважила Людмила Денісова.

Скільки заплатять українці за подолання кризи

1. Купівля валюти здорожчає.  З 1 квітня 2014 року, при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти фізичні та юридичні особи сплачуватимуть збір на обов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 0,5%.  

2. Привілейованим пенсіонерам доведеться поділитися з державою. Новий податок будуть платити ті, чия пенсія перевищує 10 тис. грн: літні люди, які отримують від 10 до 15 тис. грн, віддадуть державі 15% суми, більше 15 тис. грн. – 17%. Але такі спецпенсії здельшого отримували нардепи, прокурори, судді, держслужбовці.

3. Доходи за депозитами, цінними паперами, тобто - пасивний дохід. Податком буде обкладатися такий дохід, якщо його сума в десять разів перевищує прожиткових мінімумів для працездатних громадян, тобто - 12 180 грн. і вище

Тобто, якщо ви заробите, наприклад, на відсотках від 12 180 грн. до 20 706 грн. потрібно заплатити 15%

Від 20 706 грн. до 40194 грн. – 17%

Від 44 194 до 88 388 грн. – 20%

Якщо сума більше – 30% суми.

Важливо запам'ятати, що податок сплачується не з тіла депозита, а з відсотків по депозитам.

4. Любителям замовляти товари в інтернет-магазинах закордону доведеться або менше замовляти, або сплачувати додатково більше. Неоподатковуваний ліміт для товарів, які пересилаються у міжнародних відправленнях, зменшується з 300 до 150 євро.

5. І трохи неприємна зміна для власників великих квартир і будинків. Зміни зачепили податок з житлової площі. Якщо раніше потрібно було платити відсотки з кожного квадратного метру житлової площі, то тепер доведеться з загальної площі.

Якщо загальна площа квартири/квартир не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв. метрів потрібно платити 1% за 1 квадратний метр на рік.

2,7 відсотка - для квартири/квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв. метрів;

Фізичним особам - власникам житлової нерухомості згідно пп.265.4.1 ПК надаються пільги у вигляді зменшення бази оподаткування на 120 кв. мeтрів для квартир і 250 кв. метрів для будинків. Тобто господарі житлових площ нижче відповідних меж податок на нерухомість платити не будуть. Зменшення бази надається один раз зa звітний період і застосовується до об'єкту житлової нерухомості, в якій платник податків - фізична особа зареєстрований в установленoму законом порядку, або до будь-якoго іншого об'єкту житлової нерухомої власності - за вибором самого платника податків.
Субсидії і компенсації в 2014 р.
Путин верный последователь Степана Бандеры
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 09 травня 2024

0
репостів
0
репостів