Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (444 words)

Ми потребуємо вашої допомоги!

Ми потребуємо вашої допомоги!
Доброго дня всім нашим відвідувачам, сьогодні звернутись до вас нас змусили не найприємніші обставини. Зараз наша країна, і місто зокрема, переживає важкі часи, не виключенням став і наший сайт.

Мабуть для багатьох стане відкриттям, що сайт Шепетівки працює вже понад 10 років. Він з'явився задовго до появи соціальних мереж, накшталт Вконтакті чи Однаколасники. Якщо на початку свого існування він слугував більше для обміну інформацією шепетівчанами, то кілька років тому він перетворився в повноцінний ЗМІ. Зараз ви щодня у нас дізнаєтесь щось цікаве про життя нашого міста.

За цей час наша щотижнева аудиторія зросла в 10 разів. Ми залишили далеко позаду тиражі будь якої місцевої газети. Нам приємно, що наші зусилля не даремні і нас читає така кількість шепетівчан, але зараз, як ніколи гостро, стоїть питання про подальше існування сайту.

Коли ми перетворювали його в ЗМІ, ми готували довготривалий план розвитку. В нього вкладались кошти меценатів та зусилля незалежних журналістів, які хотіли вільно розповідати про нагальні питання міста. Ми незалежні ні від влади, ні від бізнесу, ні від політичних сил. Єдиним джерелом фінансування на яке ми розраховували, були потенційні доходи від реклами.

Ми вважали, що як тільки наша аудиторія стане співзмірна тиражам місцевих газет, то на нас звернуть увагу рекламодавці і ми зможемо нарешті зробити наше ЗМІ самоокупним. Але ми фатально помилялись. Переважна більшість наших місцевих бізнесменів вперто вважають, що за рекламу в інтернеті не потрібно платити. Вони думають що ми будемо безкоштовно їх рекламувати лише тому, що вони "шепетівські".

Звичайно, рано чи пізно, вони зрозуміють наскільки вони помиляються, прогрес не тупцює на місці. Тиражі газет невпинно подають, а доля інтернету натомість росте. Та ми не маємо більше часу чекати цього прозріння.

Багато хто вважає, що ми отримуємо колосальні прибутки з реклами, але насправді, щоб ви розуміли, зараз надходження від реклами становлять не більше 25 грн на день. Цих коштів навіть не вистачає на оренду серверу, не кажучи вже про оплату роботи журналістів чи купівлю фото- відеотехніки.

Вже неодноразово отримували пропозиції з продажу сайту, але ми не хочемо бути інструментом в руках політиків чи бізнесменів. Ми хочемо й надалі працювати лише для звичайних шепетівчан, тому звертаємось за допомогою саме до вас.

Це не обов'язково мають бути кошти, ми будемо раді допомозі волонтерів-журналістів чи фото- відеокореспондентів. Якщо бажаєте долучитись до нашої команди пишіть на admin@shepetivka.com.ua
Всі інші можуть пожертвувати кошти за посиланням нижче. Ми будемо раді навіть 1 грн.

Через місяць ми прозвітуємо про результати зборів. Тоді і робитимемо висновки куди нам рухатись далі. Залежно від суми ми вирішуватимемо: чи зможемо ми забрати рекламні банери з сайту взагалі, чи зможемо дублювати контент повністю у соц мережах, чи зможемо  братись за більш складні розслідування.

Ми дуже розраховуємо на вас. Будемо також вдячні за коментарі та репост у соціальних мережах. З повагою редакція сайту http://shepetivka.com.ua
Пожертвувати кошти сайту
Рибоохоронний рейд в Шепетівському районі
Я аж просльозився
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 26 квітня 2024

0
репостів
0
репостів