Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (320 words)

Мстивість Януковича веде Україну до катастрофи

Критики Януковича кажуть, що Захід із запізненням усвідомив, які потворні речі кояться в Україні з 2010 року ... Міжнародні оглядачі відзначають, що вибори 2010 року Янукович виграв чесно, на тлі розчарування виборців. Але з тих пір, кажуть критики, він розгорнув на здивування енергійну програму демократизації: влада централізувалася, конституція перекручується, політичні опоненти піддаються кримінальним переслідуванням. Ескалація, що  вийшла на міжнародний рівень конфлікту навколо Юлії Тимошенко, загрожує Україні відчутними репутаційними втратами.

 Менш вільними стали відчувати себе раніше процвітаючі ЗМІ. Державне телебачення тепер працює в тій же сокирній радянській манері, що і в путінській Росії: розхвалює  Януковича та урочисто сидить за столом навпроти прем'єра.

Але особливе невдоволення Брюсселя викликає "персональна атака на Тимошенко", а в іншому проблеми України типові як і у всіх інших пострадянських держав. Коли ти бачиш, що екс-Прем’єр-міністр з попереднього уряду сидить у в'язниці, а люди, які, без сумніву, точно такі ж корупціонери, але наближені до нинішнього уряду звільнені від переслідувань, ви мене вибачте, але це не правосуддя, це помста.

Для президента Януковича чемпіонат Євро-2012 був чудовою можливістю показати Україну світові як сучасну, мирну, плюралістичну і націлену на вступ до ЄС країну з багатою історією і культурою. Замість цього його уряд отримав  піар-катастрофу.

Психологічно Янукович мститься. Крім того, він боїться Тимошенко. І хоче показати, хто в країні господар. Хтось дуже вміло зіграв на його почуттях. Російські спецслужби, або наближені до Януковича російські лобісти. Януковичу не вистачає досвіду в міжнародних відносинах. Він не розуміє, як працює ЄС. З раціональної точки зору йому потрібно вийти на асоціацію з ЄС. А повернути назад  йому тепер важко.

Чи хочуть нинішні правителі України прийняти європейські цінності …? Чи Янукович, зліплений з радянського тіста апаратник старої школи, має на меті створення своєї власної зменшеної копії путінізму? Другий варіант більш підступний, ніж може нам здатися, адже Україна зараз знаходиться у залежності від масштабної світової економічної кризи, причому рясних запасів нафти і газу, як у Росії, в неї немає, і вона болісно залежна від іноземних кредитів.

 
Як іноземці наші яблука смакували
Які жіночі груди подобаються чоловікам
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 03 травня 2024

0
репостів
0
репостів