Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (612 words)

Хай оживає істина стара: людина починається з добра




Наразі ніхто не повинен сумнівається в народній мудрості: роби добро — і воно до тебе повернеться сторицею. Людина приходить у цей світ доброю, бо, як сказано в Біблії, — «Бог створив людину за образом і подобою своєю». А що таке Бог? Далі читаємо: «Бог є любов». То як же від любові може бути щось недобре, щось таке, що суперечить природі людській. Доречне питання: а звідки ж беруться тоді черстві, бездушні люди, чому чиняться страшні злочини? Адже ті ж самі злочинці теж народилися добрими немовлятами, вони ж не відали, ким вони стануть, і їх же народжували матері, а не якісь нелюдські істоти. Важко відповісти однозначно на це питання. Я спробую викласти свою думку. З нею, напевно, погодяться навіть ті, хто вважає себе атеїстом і не сприймає Божі прописи або дуже скептично ставиться до будь-яких думок із цього приводу.
Людиною, виявляється, бути важко... А чому? Чому жити за правдою важко?

Бо це, як виявляється, страшно і невигідно в наш час! Невигідно, бо все і вся оцінене і переоцінене. В обмін за альтруїзм (альтруїзм - це безкорисливе прагнення до діяльності на благо інших) людина отримує максимум десяту частину від того, що виконала, при цьому щиро відмовляючись і ніяковіючи перед "могоричем". А частіше — далі «дякую» плата за допомогу не йде. І це нормально? Авжеж, це смішно, але саме це і є нормою для тієї людини, яка не ховається за спинами інших і не гріє руки на їх праці. І ця норма дорого обходиться...

Страшно бути людиною, бо на твою людяність реагують, як на щось неймовірне і часто безглузде, але найгірше те, що знаходяться такі, хто допомогу людей перетворює у власну вигоду, не забувши при цьому їх принизити. А ще страшніше, що нинішнє ЗМІйство вкарбовує в голови молоді цінності, живучи за якими, про людяність краще мовчати, бо це, що нав'язується, не те, що не модно — це «тупо», це те, чого робити не варто...

Ви часто даєте місце іншим в громадському транспорті? І як на вас дивляться? Можу сказати, що не часто, і можу сказати, що дивляться запитальним поглядом, бо самим встати не хочеться, а коли хтось поступився місцем, то вже не так. Перебільшення? Ні-ні, багато хто скаже: "Я даю місце в громадському транспорті!", "Та я взагалі позаду автобуса біжу, аби в салоні більше місця було!" Але насправді більшість із вас цього не робить.
Думаю, ця проблема всім відома, а от як з цим боротись? Як залишатися людиною, а не скочуватися сходинками егоїзму?

Відповідь проста – зціпивши зуби, з посмішкою впевнено дивитися вперед — на вершину людських цінностей, яку плануєте подолати з мішком обов'язків на спині, які потрібно виконувати, будучи людиною, розгрібаючи при цьому все те, що дарує нам життя.
І іншого не дано, майже не дано. «Майже» — тому, що статистика завжди залишає якийсь відсоток тим, хто не зламався і не скотився на дно.

Проте, як показує досвід, для початку потрібно зануритись з головою в усе те, що формує наш світ таким, яким він є на сьогодні, тобто зрозуміти до дрібниць, чому, як, навіщо і для чого все відбувається, так відбувається. І, зрештою, зрозуміти, що нічого не відбувається просто так. Далі, якщо ви заглибитесь, щоб зрозуміти, що було, є і буде, і потім ще так півроку міркуватимете над питанням — "а що тепер?" —тоді ви задумаєтесь, що робити далі: починати гребти під себе, чи розгрібати. В останньому вам допоможе чорний гумор: вміння бачити красу там, де її не помічають, реально оцінювати свої сили і бажання, постійно вдосконалюватись. А ще бажано бути скромним, чесним, добрим, терпеливим... Простіше кажучи, самогубцем сповільненої дії, який прото вірить, що наган дасть відсічку.

А тому, важко сказати, що саме спонукає людей бути людьми... Але повірте, з позиції людини, з позиції правди, навіть жорстокі вчинки мають виправдання. Будьте людьми, помічайте людей, поважайте їх і допомагайте їм та самі ними залишайтесь!
Самою незручною для радянської влади етнічною груп...
Замужние женщины пьют больше алкоголя
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 06 травня 2024

0
репостів
0
репостів