Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (317 words)

Думаємо, що це нас не стосується?

Якщо влада і правоохоронні органи безсилі захистити честь і гідність громадян, то їм самим доведеться брати цю справу в свої руки.

 

Злочини без покарання. З кожним  днем їх все більше. У кращому випадку, пообурюємся на місці події, напишемо гнівні рядки в Інтернеті, обговоримо на своїх кухнях і продовжимо своє жалюгідне існування. Мільйони людей розуміють, що всю владу в країні, всі великі підприємства, кращі землі захопила купка хижих виродків, яких всього кілька тисяч на всю Україну, тим не менш, ми продовжуємо миритися з цим становищем, іноді виходячи на майдан або ж повалемо паркан біля Верховної Ради.

 Нас з народу перетворили в населення, де кожен сам по собі і кожен сам за себе. Об'єднати людей на якісь колективні усвідомлені дії можуть тільки особисті шкурні економічні інтереси. Ударили податками по підприємцях - вони пішли протестувати і мітингувати, знизили виплати чорнобильцям і афганцям - вони вийшли проводити акції протесту під Раду, закрили окрему шахту - і колишні шахтарі протестують і голодують. При цьому ніхто не хоче зрозуміти, що окрім економічних вимог існують і політичні інтереси. У країні, де вся влада належить великому капіталу, неможливо домогтися ніяких локальних перемог, не змінивши саму державну систему. Навіть якщо комусь кинуть кістку, то її заберуть в іншого і тільки зіштовхнуть між собою представників різних верств суспільства.

 

Існує безліч форм громадянських протестів та акцій, таких, які принесуть максимальну ефективність, якщо вони торкнуться конкретних осіб. Але найголовніше, що нам необхідно зрозуміти: всі ці акції повинні врешті-решт призвести до зміни політичної системи в країні і повернутися до соціальної держави.

 

Змінити систему можна, тільки навчившись перемагати і, перш за все, вирішивши свої проблеми та змінивши в кращу сторону простір навколо себе. Метод малих перемог. Це коли ми навчимося  домагатися елементарного: наведення порядку у власному домі і дворі, зниження тарифів, виплати заборгованості по зарплаті, покарання недбайливого чиновника - то це дозволить в майбутньому змінити державну систему. Все, що для цього необхідно, це об'єднуватися з однодумцями і не скиглити, а діяти.

 

 

 

 

Результати екзит-полів...
Чому люди такі інертні?
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 03 травня 2024

0
репостів
0
репостів