Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (469 words)

ДЛЯ ЧОГО НАМ ГОСПОДАРСЬКЕ МИЛО

На прилавках багатьох вітчизняних магазинів досі можна побачити непоказні, коричневого кольору шматки господарського мила. Коштує цей продукт копійки, запах залишає бажати кращого і при достатку сучасних миючих засобів, здається, що даний товар абсолютно не конкурентоспроможний на ринку.
Напевно, тільки наші бабусі по старинці купують його, чи може молоде покоління теж використовує його в побуті? Чому ж виробники випускають цей товар, а магазини викидають його на свої прилавки? Для чого нам господарське мило, в чому його позитивні якості і недоліки? Що за цифри вибиті на «тілі» мила?
Я спробую відповісти на ці питання.
Що означають цифри на шматку мила?
72%, 70%, 65% - це відсоток вмісту жирних кислот.
Чим більша цифра на шматку господарського мила, тим краще воно справляється з брудом і інфекцією.
ПЛЮСИ - Насправді господарське мило має ряд властивостей, які не притаманні іншим миючим засобам.
Перший плюс господарського мила в тому, що продукт виготовлений лише з натуральних і екологічно чистих матеріалів: рослинних олій та тваринних жирів. Мило гіпоалергенне і абсолютно нешкідливе для організму людини.
Даний продукт часто рекомендують використовувати для прання одягу та постільної білизни маленьких дітей. Господарське мило сприятливо впливає на якість деяких тканин, наприклад, вовни. Після прання вовняних виробів господарським милом вони набувають пишності і мають початкову м'якість.
Господарське мило - незамінний помічник для дачника. Використовуйте його для чищення будь-яких поверхонь і начиння.
Після миття голови господарським милом, волосся виглядали краще, ніж після миття шампунем.
Господарське мило успішно застосовується для лікування запальних процесів. Лікарі рекомендують раз на два тижні митися господарським милом: ви захистите себе від вірусів і бактерій.
Хірурги знають про дивну здатність господарського мила замінювати хірургічні рукавички (якщо його намилити на руки і залишити підсохнути) - кажуть, що тоді навіть при порізі під час операції ризик зараження мінімальний.
Господарським милом радять вмиватися - хоча б 2 рази на тиждень - для того, щоб шкіра завжди молодо виглядала. Після вмивання треба змащувати шкіру звичайним дитячим кремом. Причому ефект від таких умивань, як кажуть ті, хто спробував, краще, ніж від використання дорогої професійної косметики.
Можна вилікуватися за допомогою господарського мила від починаючого нежитю. Потрібно зробити мильний розчин, вмочити туди ватний тампон і обробити носові пазухи. Тоді (хоча і буде перший час трохи щипати) ніс ніколи не буде закладений, а через 2-3 такі обробки ви надовго забудете про застуду.
Успішно справляється господарське мило і з лікуванням грибкових захворювань стоп. Радять ретельно вимити уражену шкіру милом зі щіткою, після чого обробити поверхню шкіри йодом.
Господарське мило - засіб від опіків. Якщо ви обпекли руку або щось ще (на кухні, наприклад, вогнем або кип'ятком), відразу намильте місце опіку господарським милом і дайте підсохнути. Не буде не тільки бульбашок від опіку, але не залишиться і почервоніння!
Від тріщин на п'ятах і натоптишів роблять ванночку з 2 літрів гарячої води, 1 чайної ложки соди і 1 столової ложки наструганого господарського мила.
Якщо забите місце помазати господарським милом - синяка не буде.
«Солдати мужності й відваги»
Відео від 15-04-2015 УКРАИНЦЫ ОБРАТИЛИСЬ К РОССИЯН...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 26 квітня 2024

0
репостів
0
репостів