Розмір шрифту: +
4 minutes reading time (776 words)

Чи є у вас підстави, не вірити в Бога?

    

 

Хіба ви не хочете, щоб хоча б раз вам хтось просто навів докази існування Бога? Ніякого «викручування рук» не буде. Не буде також  тверджень типу «Вам просто потрібно повірити». Я просто  хочу зробити  спробу і щиро запропонувати вам підстави, що підтверджують  існування  Бога.

Отже, наводжу  аргументи  на користь  існування  Бога ...

1. Протягом всієї історії людства, в усіх культурах світу, люди були впевнені в існуванні Бога.

Чи може хтось з усією впевненістю стверджувати, що всі ці люди помилялися? Мільярди людей, що представляють різні соціологічні, інтелектуальні, емоційні, освітні кола ... всі вони прийшли до висновку, що існує Творець, Бог гідний поклоніння.

2. Складність організації нашої планети вказує на існування Творця, який не тільки створив наш Всесвіт, але і підтримує його існування сьогодні.

Ймовірно, можна було б наводити безліч прикладів, що свідчать про Божий задум. Наведу лише деякі з них:

Земля ... має досконалий розмір. Розмір землі і відповідна сила тяжіння утримує тонкий шар переважно азоту і кисню, який поширюється лише на 50 миль над поверхнею Землі. Якби Земля була менше, існування атмосфери на ній було б неможливо, так як на планеті Меркурій. Якби Земля була більше, то її атмосфера містила б вільний водень, як на Юпітере. Земля - це єдина відома нам планета, яка забезпечена атмосферою, що містить необхідний склад  газів для підтримки  рослинного, тваринного і людського  життя.

Земля розташована на правильній  відстані від сонця. Відомо, що перепади температури коливаються від -50 до +50 градусів за Цельсієм. Якби Земля розташовувалася  хоч трохи далі від сонця, ми б замерзли. Якщо ближче, згоріли б. Навіть не значне відхилення в положенні Землі  по відношенню до сонця зробило б життя на Землі  неможливим. Земля  зберігає  ідеальну відстань від сонця, обертаючись при цьому навколо сонця зі швидкостю близько 67 000 км. за годину. До того ж, вона обертається на своїй осі, дозволяючи поверхні Землі досить прогріватися і охолоджуватися кожен день.

Наш місяць також має досконалий розмір і віддаленість від Землі  при  даному  гравітаційному тяжінні. Місяць створює необхідні  припливи і відливи в океанічних водах, так що океани не приходять в стагнацію. У тей же час він перешкоджає поширенню  масивних океанічних мас  по континентах.

Вода ... безбарвна, що не має смаку і запаху речовина. Тим не менше, жодна жива істота не може без цієї речовини вижити. Рослини, тварини і люди здебільшого складаються з води (вода становить близько 2/3 людського організму). Цілком зрозуміло, чому характеристика  води унікально підходять для життя: у води не звично висока температура кипіння і замерзання. Вода дозволяє нам жити при коливаннях  температури, зберігаючи при цьому постійну температуру тіла  36.6 С.

Вода є унікальним розчинником. Якщо ви візьмете склянку води і додасте в нього склянку  цукру, нічого не виллється  через  край склянки; вода просто вбере цукор. Ця властивість води дозволяє тисячам  хімічних речовин, мінералів, а також поживних речовин переноситись  водою по всьому тілу, включаючи найдрібніші кровоносні сосуди.

Вода також хімічно нейтральна. Без втручання в хімічний склад речовин, які переносяться нею, вона дозволяє їжі, лікам і мінералам  проникати  в організм і засвоюватися ним.

У води унікальний  поверхневий натяг. Завдяки цьому, пручаючись тяжінню, вода здатна рухатися вгору від кореня рослини, насичуючи життєво  важливою водою і поживними  речовинами навіть найвищі  дерева до самого верху.

Замерзає вода зверху вниз, дозволяючи рибі жити у воді в зимовий час.

97 відсотків земної води зосереджено в океані. Однак, на нашій Землі є система, яка видаляє сіль з води, а потім поширює цю воду по всій земній кулі. Солона океанічна вода бере участь у випаровуванні, при цьому, формуються хмари, які легко рухаються вітром і поширюють по землі необхідну для рослинності, тварин і людей прісну воду. Мова йде про глобальну систему кругообігу води в природі, яка підтримує життя на цій планеті, дозволяючи знову і знову використовувати воду.

3. Складність  людського мозку доводить існування ще більш розумного Творця, що стоїть за цим.

Людський мозок ... здатний одночасно переробляти вражаючий обсяг інформації. Ваш мозок сприймає всі кольори та об'єкти, які ви бачите, температуру навколишнього середовища, тиск ніг на підлогу, звуки навколо вас, сухість у роті. Ваш мозок реєструє  емоційні  реакції, думки і спогади. У той же самий час мозок контролює протікаючі  у вашому тілі процеси, такі як дихання, рух повік, відчуття голоду, рух мускул рук тощо.

Людський мозок переробляє більше мільйона повідомлень в секунду.  Ваш мозок аналізує важливість всієї інформації, відсіваючи менш  вагому. Мозок, який переробляє більше мільйона одиниць  інформації кожну секунду, одночасно оцінює її важливість і дозволяє  вам оперувати найбільш значущою для вас в даний момент інформацією, ... чи можемо ми сказати, що такий вражаючий  орган  виник  випадково?

Коли НАСА (Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору) організовує  космічну  експедицію, то передбачано, що цей план  розробляється  не мавпою, а знаючими  людьми. Як же людина може пояснити існування людського мозку? Лише розум, переважаючий  над  людським, здатний створити людський мозок.

Інстинкт самозбереження чи продовження роду - руші...
Весняні прикмети
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Середа, 15 травня 2024

0
репостів
0
репостів