Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (491 words)

Через кордон - без митної декларації

 

«Зелений кордон» надає переваги 

У нашій державі відповідно до ст. 366 Митного кодексу України діє двоканальна система проходження митного кордону України. Режим перетину митного пункту для проходження контролю —  «зелений коридор» або «червоний коридор»  — громадянин обирає самостійно.

При цьому слід пам’ятати, що  «зеленим коридором» без письмового декларування та без оподаткування митними платежами кожен має право перевозити  через митний кордон України у ручній поклажі або супроводжуваному багажі без письмового декларування, насамперед, особисті речі:

♦ індивідуальні та особисті речі, зі слідами використання: засоби гігієни, косметичні засоби, одяг, білизну, взуття, прикраси; письмове та канцелярське приладдя; медичні препарати, призначені для забезпечення життєдіяльності людини та контролю за її станом;

♦ у кількості 1 одиниці (переносні) — фотоапарат, кіно- , відеокамера, проектор, бінокль, звуковідтворювальний пристрій (магнітофон, диктофон, програвач компакт-дисків тощо), радіоприймач, телевізор, друкарська машинка, інвалідний візок,  дитячий візок, спортивне спорядження;

♦ у кількості до двох одиниць — мобільні телефони, пейджери, переносні музичні інструменти, переносні персональні ком п’ютери, калькулятори, електронні книжки, годинники;

♦ у кількості до трьох одиниць — флеш-картки;

♦ 0,5 л туалетної води та/або 0,1 л парфумів.

Окрім цього переліку особистих речей, можна перевозити товари, призначені для відчуження (дарування), але їх вартість не повинна перевищувати 1000 євро. Якщо громадянин вирішив узяти  в закордонну подорож валюту, то варто знати, що  «зеленим коридором» можна перевезти суму іноземної валюти, яка не перевищує 10 000 євро (в еквіваленті) на одну особу.

Обмеження щодо перевезення існують і для алкогольних напоїв. Без декларування кожен може перевезти горілчані вироби (горілка, коньяк, віскі та інші) — 1 л; вина — 2 л; пива — 5 л. Громадянин, який обрав «зелений коридор» проходження митних  процедур, також  може мати у своєму вантажі  не більше  200 цигарок або 50 сигар, чи 250 г тютюну (або 250 г цих виробів).

Продукти харчування для власного споживання на суму, що не перевищує 200 євро, можуть бути:

♦ в упаковці виробника (призначеній для роздрібної торгівлі) — 1 упаковка або загальною масою не більше ніж 2 кг кожного найменування;

♦ без упаковки — до 2 кг кожного найменування;

♦ неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання, — 1  кожного найменування.

При переміщенні лікарських засобів треба врахувати, що кількість їх для «зеленого коридору» обмежено  5 упаковками кожного найменування на одну особу (крім тих, що містять наркотичні та психотропні речовини) або транспортовані ліки  не повинні перевищувати зазначену в рецепті (наявному в особи), виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря або/та закладу охорони здоров’я.

Норми переміщення товарів, готівки, тютюну, продуктів харчування та алкогольних напоїв «зеленим коридором» діють один раз на 24 години, — наголошують фахівці Ягодинської митниці Міндоходів.

Обравши напрямок руху «червоний коридор», громадянин  повинен пред’явити товари, що перевищують допустиму норму. Їх митне оформлення здійснюється у повному обсязі на загальних підставах із заповненням митної декларації.

Якщо ж громадянин при проходженні кордону помилково обрав «червоний коридор», то він може пройти оформлення  відповідно до критеріїв «зеленого коридору» — за умови, що переміщувані предмети відповідають критеріям цього коридору. Для цього слід звернутися до  посадової особи митниці.

Порушення цього порядку, звісно, розглядається як нехтування митними правилами.

DVB-T 2 - ефірне цифрове телебачення в Україні
Як жити — йому «підказує» Кійосакі
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 06 травня 2024

0
репостів
0
репостів