Розмір шрифту: +
1 minute reading time (243 words)

Антиоксиданти в житті людини

ВАРТО ЗНАТИ

Антиоксиданти — це речовини, що уповільнюють природні процеси окислення органічних речовин. Для організму людини цей процес означає уповільнення старіння, а також розвитку безлічі небезпечних онкологічних захворювань і хвороб серцево-судинної системи.

Окислення в організмі людини — важливий процес, що допомагає підтримувати постійну температуру тіла, виробляти воду і вуглекислий газ, а також перетворювати деякі сполуки. При неповному відновленні кисню утворюються вільні радикали — аномальні молекули з непарним електроном на останньому рівні; саме вони сприяє старінню, хворобам і утворенням ракових пухлин.

Вироблення вільних радикалів знижується за допомогою антиоксидантів. Справа в тому, що вони віддають відсутній електрон вільному радикалу, тим самим зупиняючи ланцюгову реакцію, що веде до руйнування біологічних речовин.

Захист організму за допомогою антиоксидантів передбачена самою природою, але з часом вона слабшає, і організм втрачає колишні здібності відновлення. Тому важливо стежити за надходженням в організм цих речовин, але не варто забувати, що дуже велика їх кількість може викликати зворотний бажаному ефект.

Антиоксиданти поділяються на ферменти і вітаміни. Перші перетворять активний кисень в перекис водню, другі займаються усуненням негативних вільних радикалів. Ці речовини представлені вітамінами С, Р, А, Е, К,  біофлавоноїдами і різними мікроелементами (цинк, марганець, мідь і залізо).

Біофлавоноїди — це жовті, коричневі пігменти рослин. Вони виявляють різноманітну фітотерапевтичну дію.

Вживаючи продукти харчування, що містять ці елементи, людина природним шляхом відновлює кількість антиоксидантів в організмі. Велика кількість їх сконцентровано в корі і шкірці рослин, в їх кісточках. Біофлавоноїди містяться у фруктах і овочах, які мають яскраве, частіше темне забарвлення, а також у зеленому чаї. 
16 змін у вищій освіті
Навіть чорти в пеклі добріші, ніж ДНРівці
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Середа, 08 травня 2024

0
репостів
0
репостів