Розділ Бізнес

Працюючи у три зміни, захищаємо незалежність України

Автор Поділля-центр 09 квітня 2015, 01:51
Шепетівський ремонтний завод Шепетівський ремонтний завод Фото mil.gov.ua

У тому, що підприємства оборонного комплексу у нинішніх умовах повинні і можуть працювати на розвиток економіки нашої держави, створювати робочі місця, виплачувати високу заробітну плату своїм робітникам та забезпечувати сталі платежі до бюджету переконує діяльність ДП «Шепетівський ремонтний завод». 

Протягом першого кварталу поточного року підприємство не лише наростило випуск продукції для Збройних Сил України, але й стало одним із бюджетоформуючих платників податків у регіоні. Зокрема, трудовим колективом ремонтного заводу мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 9,2 мільйона гривень податків і зборів, що у питомій вазі становить понад 18 відсотків усіх платежів по Шепетівській об‘єднаній податковій інспекції. По таких основних платежах, як податок на додану вартість та податок на прибуток підприємством протягом січні-березня 2015 року сплачено відповідно 3,5 та 3,4 мільйона гривень, а це близько половини цього виду надходжень по інспекції. «Усі наші здобутки це, насамперед, заслуга трудового колективу й управлінського персо-налу. Усім треба віддати належну шану й подякувати за трудову доблесть, звитягу і, якщо хочете, самопожертву, від якої теж залежить доля нашої країни, - зауважив Олег Турінський, директор ДП «Шепетівський ремонтний завод».

По суті на підприємстві ні на мить не припиняється робота над відновленням потужної техніки Збройних Сил України. До слова, його фахівці виконують роботи з ремонту озброєння як безпосередньо у військах, так і на виробничих потужностях. Наразі освоєно проведення капремонтів багатьох видів ракетно-артилерійського озброєння.

Без зайвого пафосу можна стверджувати, що колектив ДП «Шепетівський ремонтний завод» з честю виконує замовлення Міноборони із забезпечення військовою технікою Збройних Сил України, Державної прикордонної служби та Національної гвардії України. Крім того це підприємство - одне з небагатьох, яке є опорою місцевого бюджету, сплачуючи чималі податки. У його цехах трудиться позмінно понад півтисячі працівників які отримують пристойну заробітну плату. Отож не випадково до славного літопису заводського життя додалась відзнака — «Краще державне підприємство року-2014» у своїй галузі за підсумками загальнодержавного статистичного рейтингу. Про це свідчать Національний сертифікат і «Золота медаль» у фойє адмінприміщення заводу.

Подвижництво трудового колективу ДП «Шепетівський ремонтний завод» нині можна вважати зразком віри у свої сили й відродження оборонного потенціалу України. Народжена у полум’ї Великої Вітчизняної війни, у далекому 1941 році, військова частина, яка стала, так би мовити, «колискою» ремзаводу, була покликана відстояти Батьківщину. А нині справа військових ремонтників набула особливого державного значення. Саме вони дають українському війську надійний арсенал для оборони і зміцнення рубежів країни. У семи основних цехах заводу освоєно проведення капітального ремонту 126 зразків ракетно-артилерійського озброєння, з яких по 36 видах продукції «Шепетівський ремонтний завод» є монополістом. Займаються на підприємстві і питаннями модернізації. За останній рік власними силами розроблено та виготовлено зразки станків для кулеметів, розпочаті роботи по виготовленню дослідного зразка спареної зенітної установки на базі гусеничного шасі типу БТЛБ (багатоцільовий тягач легкий броньований). Фахівці підприємства працюють також над модернізацією артилерійських прицілів та автоматизацією підготовки даних для виконання стрільб. Перші дослідні зразки електронних гарматних прицілів були безкоштовно передані у військові частини разом з відремонтованими виробами «Град» та «Ураган». Заводчани добре розуміють, в якому стані сьогодні економіка країни. Тому низку робіт на замовлення оборонного відомства вони розпочали і виконують за рахунок власних обігових коштів.

І хоча підприємство сьогодні не має заборгованості з виплати заробітної плати своїм робітникам і справно відраховує платежі до держбюджету, його фінансові можливості обмежені. На думку провідних фахівців підприємства, держава має виділяти кошти на фінансування передоплати за виконання робіт: на поповнення фонду запасних частин, вузлів і агрегатів для ремонту хоча би на мінімальному рівні від загальної вартості укладених договорів. Збройним Силам України варто активніше долучатися до цієї справи, а саме використовувати потенціал ремонтно-відновних органів для виконання поточного ремонту та дефектації машин у місцях їхнього зосередження. Адже не можна ні на хвилину допустити зупинки стратегічно важливого конвеєра. А заводчани готові зробити все від них залежне, щоб передати війську якісно відремонтовані зразки ракетно-артилерійського озброєння, яке не підведе на передовій.

Останнє редагування 07 грудня 2022, 17:52
0
репостів
0
репостів