Розділ Події

Шепетівчанина Дмитра Куліша звільнили після 9 місяців полону

Автор 04 червня 2015, 19:06
Дмитро Куліш — у центрі Дмитро Куліш — у центрі
З серпня минулого року в полоні у терористів ДНР перебував військовий з Шепетівки Дмитро Куліш. Бандити схопили його під Іловайськом, катували, а потім кинули до в’язниці, висунувши йому звинувачення у порушенні карного кодексу неіснуючої республіки.
Результат перебування в полоні – 12 переломів, у тому числі компресійний перелом хребта. Їх ніхто не лікував, кістки зросталися самі собою. 

Спочатку інформація про звільнення Куліша з позивним "Сімка" з'явилась у групи "Інформаційний опір". Після звільнення Куліш приїхав до Краматорська Донецької області.

Інформацію про звільнення військового підтвердив також переговірник центру сприяння звільненню заручників при СБУ Юрій Тандіт.

Дмитра тримали в одиночній камері на бетонній підлозі. Охороняли його пильніше за кримінальних злочинців, як особливо небезпечного.

Дмитро не розуміє, чому його звільняли так довго, і заявляє, що має питання до своїх безпосередніх командирів. Також він каже, що за людину, на яку його міняли, протилежна сторона домовилася за 5 годин, перемовини з нашого боку тривали 8 діб.

Дмитро Куліш говорить, що знає про ще одного «донбасівця», який досі перебуває в полоні – Андрія Скачка. Він просить сприяти його звільненню всіх, від кого це залежить.

Відео

0
репостів
0
репостів