Неділя, 25 вересня 2022 — Сайт міста Шепетівка

За кілька кілометрів від Ізяслава є надзвичайно цікава пам’ятка природи – озеро Святе (найбільше в Хмельницької області). Подібних лісових озер тут кілька, але це – наймасштабніше: його дзеркало становить понад 8 га, а середня глибина – 3-4 м, а в так званих «ямах» до 9 м. Більшість дослідників природи краю сходяться на тому, що воно вулканічного походження. На це вказує овальна форма, острів в центрі і глибина – 9,5 м.

В Україні створять єдиний центр прийняття екстрених викликів за номером 112. Верховна Рада проголосувала за ухвалення відповідного законопроєкту. Зателефонувавши за цим номером, людина зможе отримати комплексну допомогу в екстрених ситуаціях, які загрожують здоров’ю, життю, майну, навколишньому природному середовищу або громадському порядку. Як працюватиме служба та як це нововведення наближає Україну до ЄС – розбирався центр Громадського моніторингу і контролю.

Розпочалася двісті чотирнадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 25 вересня.

0
репостів
0
репостів