Версія для друку
Розділ Суспільство

Син Скотенюка Руслана отримав кулон "Батьківське серце"

Автор 31 грудня 2020, 15:42
Син Скотенюка Руслана отримав кулон "Батьківське серце" Фото Судилківська ОТГ

30 грудня 2020 року в рамках Всеукраїнського проєкту «Батьківське серце» у конференцзалі Судилківської сільської ради від­бу­ла­ся пам’ятна подія - вша­ну­ван­ня пам’яті за­гиб­лого ге­ро­я ро­сій­сько-ук­ра­їнсь­кої вій­ни Скотенюка Руслана Дмитровича та вручення синові загиблого захисника Роману сріб­ної відзнаки – кулона «Бать­ківсь­ке сер­це».

У зустрічі взяли участь координатор ГО «Військово – цивільна спілка «Бойове братерство України» у Хмельницькій області Скиба Петро Павлович, його дружина, волонтер пані Марія, сільський голова Котик Т.М., працівники сільської ради, представник Шепетівської райдержадміністрації Бабкіна Л.В.

"…Людина, кажуть, звикає до всього, лише до війни ніколи звикнути не може, бо війна сіє страх, горе, кров і сльози. ...Доля подарувала Руслану Скотенюку 41 рік . Ще би жити і жити! Ще би мріяти та здійснювати мрії!"

Руслан Дмитрович народився 31 серпня 1974 року у с. Вовківцях. Навчався у місцевій школі. Після школи здобув фах тракториста – машиніста у Грицівському професійно – технічному училищі і був призваний до лав армії. Після служби – рідне село і праця у колгоспній спілці «Нива».

Одружився, разом з дружиною Оленою Василівною виховали красеня – сина Романа. І, здавалося, ніщо не затьмарювало щастя особистого життя і можливості працювати на рідній землі. Але війна …

У 2015 році Руслан Дмитрович був мобілізований до Збройних Сил України. Після тренувальних занять – зона АТО. Чотирнадцята бригада мінометної батареї 3-го механізованого батальйону. Він – старший навідник мінометного взводу – захисник кордонів рідної землі, мужній боєць, герой… Загинув, захищаючи Мар’їнку…

Його життя, як і життя ще чотирьох наших земляків, забрала страшна війна. Їхні імена: Андрій Молодика, с.В.Медведівка, Леонід Крепець, с. Білокриниччя; Юрій Лабунець; с.Судилків; Віктор Блиставець, с.Березна. Трохи раніше, 5 березня 2020 року, діткам загиблих захисників А.Молодики, Л.Крепця, Ю.Лабунця також було вручено кулончик «Батьківське серце».

Сьогодні маленький шма­то­чок сріб­ла у формі сер­дечка, об­рамле­но­го тер­но­вим він­ком із крап­линкою кро­ві, в руках Романа Скотенюка. Кулончик – оберіг завжди на­га­ду­ва­ти­ме синові про под­виг батька, про теп­ло та лю­бов рід­ної лю­ди­ни.

Щемними, зі сльозами на очах, були виступи учасників зібрання: Скиби П.П., пані Марії, сільського голови Котик Т.М.. Були і подаруночки: представники ГО «Бойове братство України» вручили Роману Скотенюку новорічно – різдвяні солодощі. Сільський голова Котик Т.М. вручила квіти і вишиті учнями шкіл хустинки з ангелочками для сина і мами та для представників ГО "Бойове братерство України", подякувала всім за сьогоднішню зустріч.

"Як хочеться прокинутися вранці і усвідомити, що війни в Україні нема, що не гинуть сини і доньки України, що військові повертаються до своїх домівок, у свої родини, що не плачуть діти і матері. Нехай діти горнуться до сердець своїх батьків, а серця не перестають битися в щасті і мирі," - сказала Котик Т.М.

Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників.

"Низький уклін дітям, дружинам, матерям загиблих захисників. Вони наші небесні ангели – охоронці. Вони в наших серцях назавжди. Тому Всеукраїнський проєкт «Батьківське серце» дає можливість нам, українцям, усвідомлювати, що пат­рі­отич­ний дух, муж­ність і ві­ра в пе­ре­мо­гу ні­ко­ли не бу­дуть за­бу­ті ані су­час­ни­ка­ми, ані на­щад­ка­ми.

Сумуємо за загиблими земляками, чия висока громадянська мужність, відданість Україні та Військовій присязі закарбовані в наших серцях навічно! Ми розділяємо біль втрати з їхніми родинами і хочемо, аби кожен з нас пам’ятав героїчні подвиги цих людей, котрі поклали свою душу й тіло за майбутнє своїх дітей. І свято віримо, що вручені кулони з іменами героїчних батьків, стануть для дітей справжніми оберегами, захистять їхні родини та неньку-Україну.

Дякуємо синам і донькам України, які захищають наші кордони на Сході країни, за мир та спокій, адже ми всі маємо щастя в мирі і теплі зустрічати Новий рік і світле свято Різдва у сім’ях, родинах, у колі друзів. Дякуємо!"

За матеріалами Судилківської ОТГ

Останнє редагування 31 грудня 2020, 16:00