Версія для друку

Житель Шепетівщини керував авто напідпитку та вилетів в кювет

Автор 24 січня 2021, 11:37

23 січня вночі близько 1 години 30 хв. до Шепетівського районного управління поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що з автошляху Новоград-Волинськ автомобіль марки ВАЗ з"їхав у кювет.

Наряд сектору реагування патрульної поліції на місце події прибув швидко, на щастя, постражлалих немає. Поліцейські встановили, що 23-річний житель Шепетівського району керував автомобілем марки ВАЗ2110 в стані алкогольного спяніння, не впорався з керування та здійснив з"їзд в кювет.

Під час освідування прилад "Драгер" зафіксував показник у 1,82 проміле, що майже в 10 разів перевищує норму. Тож очевидно, що така безвідповідальна поведінка водія могла призвести до трагіних наслідків. На керманича поліцейські склали адміністративний протокол за ст.130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

Нагадуємо про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп’яніння:на громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік; якщо водій вдруге (впродовж року) порушив вимоги ст.130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на 3 роки; у випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 24 січня 2021, 12:36