Версія для друку
Розділ Бізнес

Міська рада повертає кінотеатр через суд

Автор 25 червня 2019, 20:35

У 2018 році між Шепетівською міською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «Виробниче об’єднання «КМЗ» було укладено договір купівлі-продажу будівлі кінотеатру — міського центру культури та дозвілля ім. М.Островського разом із земельною ділянкою. Умови договору та особливості його виконання були погоджені сторонами і відповідно до актів цивільного законодавства є обов’язковими для дотримання.

Однією з умов договору визначено порядок розрахунків за придбаний об’єкт. У зобов’язанні вказаний термін їх проведення. У випадку порушення строків сплати коштів нараховується пеня на суму, яка підлягає сплаті.

За договором покупець, тобто «Виробниче об’єднання «КМЗ»,  має не пізніше 4 років з моменту укладення договору купівлі-продажу провести капітальний ремонт даху та фасаду будівлі, замінити вікна та двері та встановити систему автономного опалення. Згідно озвучених планів кінотеатр мав лишитись невеличкий, на менш чим сотню місць, але разом цим планувався фаст-фуд з піцою та бургерами https://pizzburg.com.ua/menu/burger/, а також торгові бутіки з різним принаддям. Тобто мав бути повноцінний торговий центр.

Відповідно до умов договору станом на 13 липня 2018 року до міського бюджету повинні були надійти кошти в розмірі 910 тисяч  278 гривень. Проте сума залишається несплаченою, а роботи визначені умовами договору не розпочаті.

З метою врегулювання спору міська рада неодноразово направляла на адресу покупця претензії. Проте направлені листи поверталися у зв’язку із закінченням терміну зберігання на пошті.

Відповідно до законодавства договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі порушення договору другою стороною.

Шепетівська міська рада була зацікавлена у реконструкції, збереженні профілю діяльності об’єкта,  отриманні коштів за продаж. Однак, після порушення покупцем умов договору скористалася своїм правом та звернулася до суду для розірвання договору купівлі-продажу. Також у позовних вимогах Шепетівська міська рада вимагає сплатити неустойку та суму заборгованості.

Рішенням господарського суду Хмельницької області від 18 червня 2019 року договір було розірвано та частково задоволені позовні вимоги про сплату неустойки, пені, 3% річних та судового збору.

Наразі, справа знаходиться на розгляді у суді.

За інформацією Шепетівської міської ради

Останнє редагування 25 червня 2019, 21:54