Версія для друку
Розділ Культура

У Шепетівці презентували мистецький проєкт Руслана Теліпського "Монументальна Шевченкіана"

Автор 04 листопада 2019, 12:16

1 листопада, у фойє Шепетівського міського Будинку культури була розміщена виставка фоторобіт лучанина, українського громадського діяча, шевченкознавця, країнознавця, волонтера, фотографа-монументаліста Руслана Теліпського.

Для молоді, вчителів, бібліотекарів мандрівник презентував мистецький проєкт "Монументальна Шевченкіана". У колекції автора нині зібрано майже 1400 пам’ятників Кобзарю у всіх областях України, АР Крим, а також з-за кордону, де встановлені пам’ятники, погруддя, меморіальні дошки, стели та пам’ятні знаки. Руслан Теліпський розповів про свої мандри із наплечником та фотоапаратом, поділився планами про піший перехід від Луцька до Канева.

За словами Теліпського, головна мета "Монументальної Шевченкіани" "показати весь пласт нашої любові до одного з яскравих символів, які є нескореними і які закликали боротися з нашу незалежність, нашу свободу, духовні цінності нашого народу". Він додав, що така велика кількість пам’ятників українському Кобзареві по всьому світу свідчить і про те, що Тараса Шевченка сприймають "не просто, як окрему постать, а значно ширше — в контексті культурного та національно-визвольного зрізу українців в їхній боротьбі за здобуття незалежності".

У колекції Руслана понад тисяча власноручно зроблених світлин різноманітних пам’ятників Шевченку, до кожного монументу він приїздив вклонитися особисто.

За інформацією Шепетівської міської бібліотеки для дітей

Останнє редагування 04 листопада 2019, 12:24