Сироватка для обличчя: що це? Як правильно користуватись?

Сьогодні сироватка для обличчя є одним із найбільш популярних косметичних засобів. Впровадження цього продукту у косметологію обумовлено досягненнями фармакології. А виробники обіцяють, що завдяки сучасним формулам можна досягти дивовижних перетворень. 

real de78cca9 36ac 430d 9bf6 b73a477d681f

Тому важливо знати, що це та як правильно користуватися цією секретною зброєю догляду за шкірою. Також важливо придбати якісні та дієві сироватки та еліксири для обличчя, для цього найкращим рішенням буде звернення до спеціалізованих магазинів з широким асортиментом сертифікованої продукції.

Що таке сироватка для обличчя?

Сироватка для обличчя чи серум являє собою косметичний засіб із високою концентрацією активних компонентів. На відміну від крему, де активні речовини зазвичай становлять 10-15%, у еліксирі їх міститься до 70%. Замість використання загусників, консервантів, емульгаторів та інших добавок серум сфокусований виключно на активних інгредієнтах. Її унікальна формула дозволяє швидкому проникненню вглиб епідермісу, забезпечуючи швидшу та помітну дію.

Переваги сироватки для обличчя

Доглядові сироватки мають низку переваг, що визначають її ефективність, порівняно з іншими засобами. До числа головних можна віднести:

  1. Висока концентрацію активних компонентів, що дозволяє засобу діяти ефективніше за інші продукти. Наприклад, пептиди, вітаміни та фруктові кислоти забезпечують глибоке проникнення активних компонентів в епідерміс.

  2. Ефективність – дія помітна відразу після застосування, наприклад шкіра стає свіжішою, мімічні зморшки стають менш помітними. Склад можна успішно використовувати у поєднанні з кремами, підвищуючи загальну ефективність.

  3. Багатофункціональність – формули здатні не тільки зволожувати та живити, але й надають шкірі сяйва, відновлюють її життєву силу та вирівнюють тон. Існують багатофункціональні продукти з ліфтинг-ефектом, що впливають на колаген і регенерацію.

  4. Легка невагома текстура, яка моментально вбираються та не залишає неприємної плівки. Важливо враховувати інструкції, оскільки деякі серуми рекомендується застосовувати у певні сезони.

  5. Широкий віковий діапазон – ефективність як у боротьбі з віковими змінами, так і на молодій шкірі. Рекомендується використовувати сироватки з 25 років, приступивши до зволожувальних засобів, а з 30-річного віку – до продуктів проти старіння.

  6. Мінімальна витрата – невеликий об’єм компенсується бюджетною витратою, оскільки достатньо кілька крапель для однієї процедури. 

real 58582314 54ae 4687 9309 b6329c69747c

Види сироваток для обличчя

На косметологічному ринку представлено чимало видів сироваток, кожна з яких спрямована на розв’язання певних проблем. 

Класифікувати їх можна залежно від складу та призначення:

  • Зволожувальні забезпечують необхідне зволоження для всіх типів шкіри, особливо актуально в холодну пору та в спеку.

  • Відновлювальні мають властивості відновлення, захисту від антиоксидантів та уповільнення старіння.

  • Антиоксидантні серуми здатні уповільнювати процеси окислення у клітинах епідермісу, сприяючи відновленню покривів епідермісу.

  • Антивікові відзначаються ефективністю за перших ознак старіння, борються з дрібними зморшками та уповільнюють розвиток вікових змін.

  • Серуми з властивостями освітлення призначені людям схильних до пігментації, успішно відбілюють пігментні плями, сліди постакне.

  • Продукти для нормалізації роботи сальних залоз – ідеальний варіант для жирної, проблемної шкіри, використовуються в комплексній терапії висипань та акне.

Правила використання сироватки для обличчя

Інструкції із застосування не повинні викликати труднощів:

  1. Користуватися серумом можна на постійній основі чи курсами. Наносити склад можна вранці чи ввечері, як правило виробники дають рекомендації. 

  2. Перед нанесенням необхідно провести ретельне очищення обличчя.

  3. Продукт варто наносити хвилин за 30 перед виходом на вулицю.

  4. Видима дія від застосування помітна після перших процедур, проте для отримання стійких результатів рекомендується регулярне використання протягом 2-3 місяців.

  5. Важливо дотримуватися температурного режиму зберігання рекомендованого виробником.

  6. Правильним рішенням буде застосування продукту в комплексі з іншими засобами даної серії догляду, щоб підвищити її ефективність та загальну ефективність процедур.

Сироватка – незамінна частина косметичної рутини. Не відмовляйтеся від цього чарівного засобу, підберіть свій ідеальну косметику та подаруйте собі відчуття молодості та краси!

0
репостів
0
репостів