Версія для друку
Розділ Суспільство

Тур вихідного дня до Хмельницького

Автор 03 квітня 2019, 12:04

Трохи більше сотні кілометрів відділяють Шепетівку від Хмельницького. Але всього півтори години подорожі автобусом відділяють вас від цікавого, культурно та емоційно насиченого дозвілля. Адже у обласному центрі можна цікаво та з користю провести час. Усе ще роздумуєте, чим зайнятися цих вихідних? Записуйте, що подивитися у Хмельницькому за два дні. А щоб було цікавіше та насиченіше - бронюйте квартири подобово, беріть кращих друзів та налаштовуйтесь на відкриття. Дива зовсім поруч.

Шляхом духовності

Хмельницький можна назвати достатньо високодуховним містом, і тутешні храми та собори вражають уявлення як віруючих, так і просто прихильників архітектури. Наприклад, можете відвідати найстаріший собор міста – Собор Різдва Богородиці. Його було збудовано у далекому 17 сторіччі на місці погорілого храму. Ці стіни пережили немало історичних та культурно вагомих подій, то їм є що вам розказати.

Ще один вартий уваги осередок релігії – Храм Святого Георгія. Свого часу це був полковий військовий храм, але з плином часу, в кінці позаминулого століття він перетворився на нинішню будівлю. Також не оминіть Покровський кафедральний собор, який спочатку побудували посеред кладовища. Сьогодні антураж змінився, сама ж архітектура зазнала впливу радянських майстрів.

Дивимось та пізнаємо

Якщо ви більше полюбляєте більше дізнаватись, коли подорожуєте, то до вашої уваги музеї Хмельницького. Працює Краєзнавчий музей з більш ніж 62 тисячами експонатів, а також запрошує музей історії з тритисячною експозицією. Для прихильників мистецтва свої двері відкривають художня галерея та музей фотомистецтва.

Гуляємо і насолодуємося

А після насиченого пізнавального дозвілля прогуляйтеся парком Шевченка чи повз площі Незалежності, обов’язково навідайтесь на обід з печі до Ресторації Шпігеля.

Таккож зверніть увагу на парк імені Івана Франка. Це старий парк, де люблять відпочивати і проводити час мешканці Хмельницького, читаючи книгу чи займаючись спортом. А якщо ви приїхали із дітьми - це ідеальне місце для вас, адже тут, окрім чудової природи, встановлено декілька дитячих майданчикив.

Здавалося б невеличка відпустка у два вихідних дні може бути вельми насичена. І якщо вам набридло сидіти вдома перед телевізором, то може час щось змінювати?