Версія для друку
Розділ Суспільство

Льодовиковий період 2018-2019: хроніки першого тижня

Автор 27 жовтня 2018, 03:38

Як і очікувалось, дива не сталось, ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" попри оголошений початок опалювального сезону, знову змушує шепетівчан мерзнути у власних домівках. Головна інтрига полягала в тому, кого на цей раз приватний теплопостачальник звинуватить у тому, що не подає тепло. До речі, тепло надвечір 25 жовтня з'явилось, але далеко не у всіх і все одно ненадовго.

Все тому, що номінацій на газ у приватного теплопостачальника немає і він вже за старою звичкою самовільно зриває пломби та фактично краде його. Саме це і пояснює чому теплопостачання у одних з'явилось, а у інших ні. Не на всіх котельнях https://www.teplobak.com.ua/ua/catalog/boilers/ персоналу ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" вдалось відновити газопостачання зривом пломб і відкриттям засувок, ПАТ "Шепетівкагаз" навчений гірким минулорічним досвідом, зробив ряд заходів, щоб не дати відбирати незаконно газ.

26 жовтня 2018 року під час перевірки цілісності охоронних пломб та стану технічного обладнання по газопостачанню було виявлено самовільне та протиправне втручання в роботу технологічного обладнання, а саме – на об’єктах, які перебувають в управлінні ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» було допущено самовільний зрив охоронних пломб та відкриття запірної арматури, внаслідок чого ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» отримала неправомірний доступ до трубопроводу та можливість протиправного та несанкціонованого відбору газу. В подальшому, відповідальними працівниками ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» було запущено в експлуатацію газоспоживне обладнання (теплогенеруючі установки) та до цього часу здійснюється несанкціонований відбір природного газу. 

25 жовтня до Шепетівки навідався голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, який вчергове спробував "розрулити ситуацію", але безуспішно. Він назвав повернення майна тепломережі в комунальну власність оптимальним варіантом, але звичайно такий варіант не влаштовував керівника і співвласника ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" Олександра Пустовойта. 

Хоч пан Пустовойт починаючи з січня місяця 2018 року обіцяв повернути майно громаді, але реально просто затягував час до нового опалювального сезону, щоб вчергове прикритись шепетівчанами перед настанням неминучих холодів. На цей раз невиконання своєї обіцянки він пояснив тим, що ніби то переживав за колектив свого підприємства, який залишиться без роботи. Тобто морозити все місто можна, а от колектив без роботи залишати не можна. Це при тому, що перехід колективу на комунальне підприємство був передбачений порядком передачі майна запронованим міської радою. Коротше кажучи, вибрехуватись Олександру Пустовойту не вперше.

Єдине, що він чесно сказав, це те, що добровільно він нічого не передасть і буде судитись до останнього. Фактично від волі однієї людини зараз залежить теплопостачання всього міста.

Тим часом ПАТ "Шепетікагаз" нагадало:

З огляду на аварійно-небезпечну ситуацію, що виникла внаслідок самовільного та протиправного втручання в роботу технологічного обладнання, на об’єктах, які перебувають в управлінні ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», працівниками ПрАТ по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» здійснюються заходи щодо відновлення нормального функціонування роботи газорозподільної системи в цілому у м. Шепетівка, при цьому будуть вжиті заходи ПАТ «Укратрансгаз», як оператора ГТС по пониженню тиску в газорозподільній мережі до 0.

Варіант відключення всієї Шепетівщини від постачання газу звичайно сумнівний, але треба зазначити, що починаючи з цього року юридично така можливіть у ПАТ «Укратрансгаз» є. 

29 жовтня у Києві відбудеться ряд зустрічей го­ло­ви Хмель­ницької ОДА: в Мі­ніс­терс­тві ре­гі­ональ­но­го роз­витку, в НАК «Наф­то­газ Ук­ра­їни» та із зас­тупни­ком Ві­це-прем’єр-мі­ніс­тра Ген­на­дієм Зуб­ко. Але сподівань на них мало, адже ніхто не хоче у Києві відповідати за те, що стільки років фактично підігравали ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» у їх схемі розкрадання газу. Єдиний прийнятний для них варіант, це якщо Шепетівка візьме всі борги приватного теплопостачальника на себе, тоді для них проблема перестане існувати.

Питання лише постає - а як існувати Шепетівці із боргами "на 8 нуликів"?

Останнє редагування 27 жовтня 2018, 05:28