Фарби для волосся: 5 критеріїв якості

Якісна фарба для волосся чудово виконує свою задачу: рівномірно та надовго забарвлює волосся, водночас не пошкоджуючи його структуру. Які критерії вигідно відрізняють високоякісний продукт від низькопробного, дізнайтеся з цього матеріалу.

pasted image 0 14

Багата палітра відтінків

Наявність у виробника багатої палітри — підтвердження гідної якості його продукції. На спеціалізованих торгових майданчиках засоби від одного виробника оптимально згруповані за кольорами, що значно полегшує вибір. Водночас у спеціальній таблиці на пакуванні ви знайдете візуальні варіанти кінцевого результату фарбування. Щоб результат не розчарував, варто ретельно підійти до вибору потрібного тону, зазвичай зазначеного в цифрах.Темні відтінки волосся містять більше пігменту меланіну, тому результат фарбування у світліший тон може відрізнятися від картинки. У такому випадку варто зупинити вибір на професійних варіантах крему-фарби або заздалегідь порадитися з фахівцем.

Комплектація набору для якісного фарбування

У складі базового комплекту якісного фарбувального засобу покупець знайде:

  • сироватку-праймер для підготовки волосся до фарбування та захисту від негативного впливу агресивних речовин;

  • кремоподібний барвник;

  • місткість з окислювачем;

  • доглядовий бальзам, що сприяє закріпленню кольору, блиску та м'якості.

Окремі виробники доповнюють набір маскою, що зміцнює та укріплює волосся. Кожен із зазначених компонентів покликаний взаємодоповнювати процес фарбування, що триває приблизно 40 хвилин.

Наявність доглядових інгредієнтів

pasted image 0 15

Стійкість фарби забезпечує присутність мікросфер з барвниками-пігментами, мікроскопічний розмір яких гарантує глибоке проникнення в структуру волосся. Вітається наявність вітамінних комплексів, бджолиного воску, олій природного походження, кератинів, що забезпечують глибоке живлення та догляд під час фарбування. Цінні природні компоненти дозволяють барвникам глибоко проникати в структуру волосся для рівномірного та глибокого фарбування.

Здоров'я волосся — головний критерій!

Вибираючи якісну фарбу, звертайте увагу на характеристики волосся. Якщо сивина відсутня, можна обмежитися використанням тонувальних засобів. Вони швидко змиваються та практично не проникають у структуру волосся. Сухе, ламке, тьмяне волосся краще фарбувати м'якими варіантами безаміачних барвників типу Garnier Olia на основі натуральних природних олій. Якщо без окислювача ніяк, для оптимального результату підбирається оксид залежно від бажаного тону та кількості сивого волосся. Для отримання ефекту освітлення на декілька тонів потрібно використовувати фарбу в парі з 9% окислювачем. М'яко та надійно позбутися сивини допоможе фарба з 6% оксидантом.

Чим вища ціна, тим якісніший продукт

Звертайте увагу на ціну. Фарба високої якості, що містить цінні природні компоненти, апріорі не буде дешевою. Ціна професійних фарбувальних засобів часом у 2–3 рази перевищує вартість продукції з мас-маркету. Власне, цим і пояснюється висока вартість фарбування в салонах краси.

0
репостів
0
репостів