Історія компанії Braun

Braun GmbH - німецька машинобудівна компанія, відома в усьому світі як виробник споживчих і побутових електровиробів. Таких, як електробритви, праски, електрочайники, м'ясорубки, прилади догляду за волоссям, прилади персональної діагностики та інше. З усім асортиментом ви можете ознайомитись у їх українському фірмовому магазині braun-market.com.ua/ua/, а ми вам розповімо про історію становлення цього відомого бренду.

Заснував компанію інженер і винахідник Макс Браун. А все почалося в 1921 році зі створення цеху по виготовленню радіодеталей. А вже через 7 років Браун будує будинок фабрики з виробництва радіоприймачів. І відразу ж, в 1929 році, він починає розробляти і запускає виробництво власного радіоприймача.

Компанія Braun однією з перших налагодила випуск радіоприймачів з вбудованою акустичною системою, а потім і радіол - пристроїв, що об'єднали в собі радіо і програвач.

У 1932 році компанія Braun відкриває свої представництва в Голландії, Франції, Швейцарії, Іспанії та Тунісі. У 1941 році починається розробка концепції першої електробритви. Однак тільки 1950-му, за рік до своєї смерті, Браун запускає в серійне виробництво першу електробритву Braun S50. Вона викличе справжній фурор на ярмарку у Франкфурті.

Після смерті Марка Брауна компанію очолили його сини Артур і Ервін. Під їх керівництвом компанія продовжує стрімко розвиватися. Компанія Braun починає працювати над концепцією фототехніки і через 8 років випускає перший фотоспалах. Одночасно компанія відкриває власне відділення дизайну, а також бере участь в розробках першого чорно-білого телевізора Braun FS1.

У 1963 році Braun представила нову зубну щітку Mayadent. Основних принципів, які були закладені закладених при її розробці, компанія дотримується і понині. В цьому ж році на виставці в Берліні радіоприймач Braun визнали найкращою моделлю.

У сімдесяті роки компанія Braun починає виробляти свій перший кишеньковий калькулятор ЕТ11. Він до цих пір вважається еталоном ергономіки і функціональності. Компанія також починає виробляти електронний будильник Phase1, наручний годинник Braun DW20 і перший касетний магнітофон TGC450.

В середині 80-х років керівництво компанії робить ставку на виробництво нової категорії продукції. В результаті в 1985 році з'являється перший CD-плеєр, а в 1988-му - перший відеомагнітофон. Через рік після цього Braun виробляє перший жіночий епілятор Braun Silk-epil EE1.

У 1990 році в Інституті нових технічних форм у Дармштадті відбулася виставка, присвячена дизайну Braun. На виставці були представлені вироби Braun, починаючи з 1955 року.

Нині компанія орієнтується на розробці саме дрібної побутової техніки, яка потрібна на будь-якому господарстві