Сушене манго: властивості, користь та інші цікаві факти

Сухофрукти давно не новинка. Вони продаються в магазинах, активно використовуються в кулінарії. Хтось готує з них узвар, інші – додають у випічку, є й такі, хто просто любить поласувати сушеними плодами. Зробити їх можна навіть вдома, це не складно. Але в звичайних магазинах чи вдома ми можемо купити чи зробити сухофрукти лише зі звичних нам плодів: яблук, слив, груш, абрикосів. Проте ж цим їх асортимент не обмежується. Наприклад, великою популярністю користується сушене манго. Воно приваблює не лише екзотичністю, а й незвичайним тропічним смаком, а ще в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. І це не єдиний цікавий факт про цей продукт.

Як роблять сушене манго

Процес виготовлення смаколика досить простий. В тропічних країнах, де росте манго в період, коли дозріває врожай і плодів стає багато, їх просто сушать. По суті, роблять так само, як ми вдома з яблуками. Але технології можуть відрізнятися.

Сухофрукти бувають двох видів: натуральні та в сиропі. Перші більш корисні, оскільки не містять додаткового цукру, який може зашкодити здоров’ю. Проте вони солодші та мають більш м’яку структуру. Їх в процесі сушіння проварюють в цукровому сиропі.

Сухофрукти без додавання не мають чітко вираженого солодкого смаку, трохи грубіші за текстурою. Але вони корисніші, оскільки містять менше калорій, дають змогу насолодитися природнім смаком плодів. Купити якісні сухофрукти можна на сайті CrazyBox, де вони доступні в асортименті. Також тут є великий вибір свіжих тропічних плодів, з яких можна сформувати набір за власним уподобанням чи обрати готовий.

Сушене манго теж буває двох видів. І теж кориснішим є сухофрукти без цукру. Тим більше, що для манго додаткова обробка і не потрібна, воно саме по собі солодке. До речі, люблять цей фрукт не лише за смак. Манго містить велику кількість корисних речовин, в тому числі і в сушеному вигляді. І це не єдиний факт про нього. Розповімо детальніше.

Цікаві факти про сушене манго

В сушеному манго багато різних мікро- та макроелементів, вітамінів. Плід є джерелом таких мінералів, як кальцій, магній, залізо, калій, а ще містить вітаміни групи В, С, А, Е. Корисні речовини зберігаються навіть після сушіння. Але, звісно, їх більше саме в сухофруктах, яке не оброблене цукровим сиропом додатково.

Сушене манго також містить велику кількість клітковини та сухих речовин. Через це плоди дуже поживні, дають ситість. Ця властивість робить сушене манго гарним перекусом та снеком, який можна брати в якості альтернативи чіпсам чи іншому фаст-фуду в дорогу, в подорожі, на прогулянки чи в кіно. До речі, клітковина позитивно впливає на процеси травлення, в цілому покращує роботу ШКТ.

Як вживають сушене манго

Перш за все їсти його можна як самостійну страву. Сухофрукті – це загалом корисний перекус, який підійде і дітям, і дорослим. Ними можна замінити чіпси, цукерки, в яких багато цукру та хімічних поєднань.

Проте вживають сушене манго і в якості компоненту страв. Так, його використовують у приготуванні десертів, різних закусок. Ось кілька варіантів, де можна його застосувати:

  • манговий чатні. Це пікантний соус, до якого манго в сушеному вигляді чудово підійде. Використовувати його можна до снеків чи навіть головної страви – м’яса, риби, рису;
  • морозиво з сухофруктами. Сушене манго чудово підійде в якості смачної добавки для пломбіру чи навіть йогурту;
  • тортів та тістечок. Додавати сушене манго до солодкої випічки в якості начинки чи наповнювача, навіть декору. Знайти можна також швидкий рецепт чизкейку з цим сухофруктом, де в якості основи можна використати печиво, а начинку зробити з кремового сиру та манго;
  • салат. Сушений натуральний манго має делікатний тропічний смак, що робить його пікантною добавкою до салатів. Спробуйте поєднати зелену суміш, хамон та сир, додайте трохи гострого соусу та сушене манго – проста, але ефектна страва ресторанного рівня буде готова.

Але при цьому всьому варто не забувати про якість сухофруктів. Купувати їх треба лише в перевірених та надійних продавців, які можуть забезпечити свіжість товару та відповідність його високим санітарним вимогам.

0
репостів
0
репостів