Що потрібно знати про мелену каву?

Справжні кавомани знають, що найкраща кава це та, яка щойно зварена зі свіжозмелених зерен. Дійсно, така кава найкорисніша і найсмачніша, але не усім доступна. Альтернатива є і це кава мелена, яка є у вільному продажу, привезена з різних точок світу її культивування. Однак варто знати її особливості, аби не тільки вибрати найкращу, а й не натрапити на підробку.

У чому переваги меленої кави?

В першу чергу мелена кава зручна у використанні, адже зручно дістати з пакування вже просмажену, ідеально перемелену каву, не витрачаючи час на її обробку до готування. Свіжа, якісна продукція має насичений аромат та виражений смак, усе завдяки вивільненню ефірних олій, ароматичних речовин при її змелюванні.

Зручна вона й тим, що є різні для продажу ступені помелу:

  • грубий;
  • середній;
  • дрібний.

Це потрібно для того, аби споживач зміг вибрати свій улюблений варіант приготування: у френч-пресі, еспресо машині, турці тощо. Крім того, кава доступна у різних цінових категоріях, роблячи її доступною для будь-якої верстви населення. Це може бути терпка, міцна з присмаком горіха бразильська кава, колумбійська з кислинкою, зі щільним ароматом напій з Коста-Ріки чи зі смаком гіркоти, ягід ефіопська кава, вишукана з відтінком шоколаду гватемальська, або своєрідна кенійська з присмаком вина.

Така доступність у парі з легкістю приготування, її користю робить мелену каву найпопулярнішим продуктом для приготування бадьорого напою, який споживають щодня по усьому світі.

Особливості вибору кави меленої

В Україні є багато поціновувачів кавового напою, про це може свідчити масова поява кав'ярень, де пропонують каву на будь-який смак та бюджет. Можна на місці придбати зерна та замовити помел. Таку каву найкраще споживати одразу, адже, як правило, інтенсивність аромату та смаку буде нетривалою при довгому зберіганні. Вибрати ж собі якісну мелену каву, яку спеціально готують для споживання на конкретний термін часу буде просто, якщо знати, що:

  1. Термін зберігання такої продукції невеликий. Купуйте невеликі об'єми та споживайте її максимум до двох тижнів. Так можна отримати максимум смаку та аромату. На пакуванні звертайте увагу не тільки на кінцевий термін споживання, а й на дату помелу, вона повинна бути обов'язково вказана.
  2. Ступінь помелу визначає смак напою, тож звертайте увагу на маркування. Грубий підійде для френч-преса, а дрібний - для кавомашини.
  3. Кожна кава має своє походження та особливий смак. Крім того, зверніть увагу з яких зерен зроблена суміш, це арабіка, робуста чи мікс. У арабіки смак буде м'яким та приємнішим, робуста ж гостріша та міцна.
  4. Найякісніші зерна вирощують в Ефіопії, Колумбії, Бразилії та Коста-Риці, тож також варто звертати на бренд виробника. Відомі компанії гарантують якість і турбуються про те, аби споживач отримав найкращу каву.
  5. Якісна кава має однаковий колір та розмір крупинок, в іншому разі це може свідчити про підробку.
  6. Вакуумне упакування з клапаном дозволяє зберігати свіжість товару, тож надавайте перевагу саме йому.

Перед купівлею конкретної кави, можна її дегустувати, аби визначити свого фаворита. Вимоги до смаку, аромату склали чудову конкуренцію для виробників, які надійно закріпили свої позиції на ринку. Тож, дотримуючись рекомендацій можна вибрати смачну, якісну каву, яка буде приносити не тільки задоволення від щоденного споживання, а й користь.

0
репостів
0
репостів