Як часто та коли необхідно проводити чистку кондиціонера

кондиціонерВлітку особливо актуальним є використання кондиціонера для забезпечення комфортної вологості та температури у приміщенні. Однак, перш ніж запускати систему охолодження, варто обов'язково проводити профілактичну чистку техніки. За період простою кондиционер https://comfy.ua/conditioner-split/ накопичує певну кількість бруду, шкідливих мікробів і навіть плісняви, яка для алергіків є особливо небезпечною.

Види очищення та ознаки забруднення системи кондиціонера

Кондиціонер спліт має у собі дві важливі складові - спеціальні блоки (зовнішній та внутрішній), які разом забезпечують викид теплого повітря назовні та постачання очищеної охолодженої повітряної маси у приміщення. Іноді достатньо проводити клінінг лише внутрішнього блоку, але якщо кондиціонер використовують роками, то уникнути комплексного миття невдасться. Виокремлюють такі види очищення кондиціонера як:

  • промивка фільтрів;
  • очищення радіаторів;
  • промивка вентилятора;
  • чистка дренажу;
  • очищення вузлів з допомогою хімічних засобів.

1457059 vestfrost vfe07af5 5 2 1Наявність специфічного запаху вогкості при запуску кондиціонера - перша ознака забруднення системи. Також надмірне споживання електроенергії, недостатня потужність, зміна звуку при роботі, протікання конденсату можуть свідчити про необхідність очищення кондиціонера якнайшвидше.

Коли проводити чистку?

Має значення не тільки сезонність використання холодильного обладнання, а й те, на якому поверсі воно експлуатується. Найбільш частого догляду потребує кондиціонер, встановлений на 1-4 поверсі, адже він інтенсивніше забруднюється.

Якщо техніка використовується на постійній основі - чистку фільтрів варто робити 1-2 рази на місяць, раз на 6 місяців необхідно приділяти увагу внутрішнім деталям та вузлам та 1 раз на рік - зовнішньому блоку.

1457059 vestfrost vfe07af5 14 1 1Кондиціонер, яким користуються лише у літній період, варто ретельно очистити від бруду з початком експлуатації у спеку: очистити фільтр, радіатор внутрішнього блоку (1 раз у місяць), а також промити радіатор зовнішнього блоку. Якщо немає можливості зробити це самостійно - краще скористатись послугами спеціалізованого сервісу.

Своєчасне обслуговування забезпечить стабільну роботу системи, вбереже від надмірного споживання енергоресурсів, можливих поломок та найголовніше - здоров'я .

0
репостів
0
репостів