Як оформляються міжнародні вантажні перевезення в Україні?

Документальне оформлення – це один з найважливіших організаційних моментів планування міжнародних вантажоперевезень в Україні. Щоб вантаж успішно перетнув кордон та доїхав до кінцевого споживача з іншої країни, необхідно підготувати цілий пакет документів.

Їх кількість та вид чітко регулюються на рівні законодавства, і тому будь-які міжнародні вантажні перевезення України повинні повністю йому відповідати. Пропонуємо дізнатися, що ж потрібно підготувати для безперешкодного транспортування товарів в іншу країну.

pasted image 0 1

Дозвільні документи

До організації міжнародного перевезення вантажу з України в іншу країну залучаються досвідчені фахівці з різних галузуй областей. В основному це співробітники транспортно-логістичних компаній. Але, крім них в процесі беруть участь відправник, отримувач, перевізники, а також митні органи. Між учасниками в обов'язковому порядку укладається угода, за винятком співробітників пунктів пропуску.

Для її підтвердження потрібні наступні документи:

  • повний пакет документації на вантаж;

  • дублікат трудової угоди;

  • посвідчення водія;

  • довіреність, що підтверджує право на керування вибраним транспортом;

  • інші документи на транспортний засіб;

  • дозвіл або ліцензія на міжнародне транспортування вантажу.

Зазначені документи дозволяють звірити маршрут, перевірити тип та кількість одиниць вантажу, а також успішно пройти митний контроль. Крім них може також знадобиться спеціальний пропуск, виданий автоінспекцією.

pasted image 0 2

Документи для підтвердження факту міжнародного вантажоперевезення

Важливе значення в процесі транспортування продукції за кордон має документація, яка підтверджує виконання взятих зобов'язань. Серед них можна виділити шляховий лист, де вказані терміни доставки, документи на транспорт, а також карту проходження технічного огляду.

Що стосується вантажу, то для перевірки необхідно мати санітарний паспорт (якщо це тварини), товарно-транспортну накладну для перевезень по Україні та в'їзду в іншу країну, а також спеціальний дозвіл. Підготовкою такої документації на професійному рівні займаються транспортно-логістичні компанії.

Вони надають комплекс послуг по перевезенню, а також оформленню вантажу для транспортування за кордон. Щоб дізнатися деталі та вартість перевезення вантажів, достатньо зв'язатися з кваліфікованими менеджерами телефоном.

0
репостів
0
репостів