Купівля квартири в Чернівцях — покрокова інструкція

Оформлення угоди, пов'язаної з придбанням житла у власність в Чернівцях, вимагає особливої уважності з боку покупця та обов'язкової перевірки документів. І перед тим як обирати меблі https://klen.ua/uk/ треба з розумом підійти до купівлі безпосередньо самого місяця їх розташування. У ролі об'єкта може виступати квартира, будинок чи інше приміщення, яке стоїть на обліку як нерухоме майно. В ході будь-якої угоди, пов'язаної з відчуженням майна, здійснюється передача права власності від продавця до покупця і подальша його реєстрація у Держреєстрі.

Як визначити бюджет угоди?

На початковій стадії потенційний покупець повинен прийняти рішення про придбання нерухомості та визначитися з максимально можливою вартістю житла. Даний етап дуже важливий, оскільки вартість житла в Україні постійно змінюється, і, вирішивши придбати одну квартиру, громадянин може не розрахувати власні фінансові можливості.

Як варіант, можна розглянути залучення позикових коштів або доходу з продажу іншого рухомого або нерухомого майна. Щоб виключити різні складнощі та проблеми, варто заздалегідь вирішити для себе, яку суму можна витратити або взяти в кредит. Від цього залежить вибір нерухомого майна по різних параметрах починаючи районом розміщення та закінчуючи кількістю кімнат та особливостями планування.

Якщо ви шукаєте житлоплощу від власників, то продаються такі однокімнатні квартири в Чернівцях на DOM.RIA. Тут працює програма перевіреного житла що забезпечує правдивість і актуальність інформації. Кожен об'єкт був особисто вивчений інспектором, який все сфотографував панорамною камерою. DOM.RIA №1 в Україні на ринку нерухомості через те, що завжди стежить за ситуацією забезпечуючи відвідувачів корисними даними.

Як провести операцію — самостійно або через ріелтора?

Традиційно покупець може вибрати один з двох можливих варіантів придбання квартири в Чернівцях. Така ж можливість є у продавця. Досить звернутися в ріелторську компанію, щоб отримати необхідну послугу, проте важливо враховувати, що такі послуги потребуватимуть додаткових фінансових витрат. Посередник бере до 8% від успішної угоди.

Самостійний продаж або купівля нерухомості — це більш ризикований захід, оскільки висока небезпека зіткнутися з шахраями. Крім того, від сторін потрібно виконати чимало обов'язкових дій, пов'язаних з підготовкою документації та відвідуванням різних інстанцій.

Перевірка об'єкта угоди на предмет обтяжень

Обтяженням називається граничне значення щодо нерухомого майна що забороняє проведення з ним різних правових операцій. Йдеться про фінансові та майнові претензії третіх осіб до власника квартири, які виникають в результаті раніше взятих зобов'язань.

До обтяжень можуть бути віднесені наступні моменти:

  • Квартира є заставним майном.
  • Житло знаходиться в оренді у третьої особи або є договір ренти з довічним утриманням.
  • На житлоплощу накладено арешт.
  • Відносно майна триває судовий розгляд.

При наявності таких обмежень житлоплощу не можна передавати іншій особі в рамках угоди купівлі-продажу. Щоб перевірити наявність обмежень, заздалегідь необхідно звернутися у Держреєстр і отримати виписку, де буде вказано наявність або відсутність обтяження. Угоди купівлі-продажу квартири з обтяженням заборонені законом, проте краще уникнути такої ситуації.

Підготовка документів та оформлення договору купівлі-продажу

Щоб зафіксувати всі домовленості, яких досягли учасники щодо майбутньої угоди, підписується договір купівлі-продажу. У документі повинні бути присутніми наступні дані:

  • особисті дані учасників угоди, включаючи інформацію з громадянських паспортів;
  • об'єкт угоди і його повний опис;
  • наявність (відсутність) обтяжень на житло;
  • порядок розрахунків і передачі грошових коштів.

Готова угода складається в трьох примірниках і надалі підлягає держреєстрації. Своєю чергою, остаточна передача житла покупцеві виконується після підписання передавального акту. Вся інформація, викладена в угоді, повинна бути підкріплена спеціальними паперами:

  • паспорта учасників угоди;
  • правові документи на житло;
  • технічна документація на квартиру;
  • виписка з Держреєстру;
  • виписка з особового рахунку квартири.

Можуть знадобитися та інші документи, якщо власником є неповнолітня дитина або частиною квартири володіє інший член подружжя. Реєстрація угоди — це кінцевий етап, після якого процедура купівлі-продажу вважається завершеною.

Висновок

Угода по реалізації або придбанню квартири в Чернівцях вимагає до себе чимало уваги та потребує ретельної перевірки усіх документів. Процедура містить декілька етапів, по завершенні яких покупець може користуватися житлом на праві власності. Важливо дотримуватися всіх необхідних вимог законодавства що діє в Україні при складанні договору купівлі-продажу і перевіряти угоду перед підписанням. Адже любі помилки можуть дорого коштувати покупцеві нерухомого майна.

0
репостів
0
репостів