Які квіти найпопулярніші в Україні

У великих флористичних магазинах представлено кілька десятків рослин: від звичних троянд різного забарвлення, до екзотичних протеї, стреліції і орхідей. Але серед природного різноманіття все-таки є ті квіти, які користуються найбільшою популярністю каксреді покупців, так і серед флористів, ще їх часто купуютьпоштучно http://vipbuket.zp.ua/catalog/tsvety-poshtuchno. Ми склали їх перелік, а також поміркували, чому саме вони заслужили загальну любов.

Рейтинг найпопулярніших квітів

Ми склали список квіткових фаворитів виходячи не з обсягу своїх продажів, а з урахуванням даних світової флористики. Проаналізували українську моду, а також традиції дарування букетів в різних країнах. Ось результати нашого міні-дослідження.

Відкривають почесну п'ятірку гвоздики. У Україні пік їх популярності припадає на травневі свята, але в Америці і Канаді це офіційний символ Дня матері. Також за кордоном гвоздики використовують для прикраси банкетних залів та арок на весілля, в букетах нареченої і в бутоньєрці нареченого.

Хризантема - не тільки найбільш шанований квітка Японії, але і охоронець навколишнього середовища. За результатами дослідження NASA «Чисте повітря», хризантема, як і всі рослини, виділяє кисень, але при цьому поглинає бензол і формальдегіди - шкідливі для людини речовини. А в поєднанні зі зворушливою красою, стійкістю в зрізку і невибагливістю букет хризантем стає воістину унікальним подарунком.

Півонії - символ найчисленнішої країни на планеті, Китаю, і періоду шкільних іспитів і випускних в Україні. Тому з цієї пишної квітки починається трійка лідерів. Якщо приблизно 10 років тому, можна було купити півонії лише у дачників на ринках, то сьогодні у будь-якого великого салону є контракти з вітчизняними та голландськими постачальниками. Кулясті суцвіття використовують у весільних композиціях і для визнання в любові, дарують на дні народження і на побаченні. Королівська квітка Піднебесної поступово завоювала серця європейських дівчат. 

Тюльпани входять в десятку найкрасивіших квітів світу. Їх сортів налічують понад 3000, і є всілякі відтінки пелюсток крім небесно-блакитного. Навесні мало яка дівчина залишається без букета тюльпанів. Це єдині квіти, які можна купити оптом в неспеціалізованих місцях: на дачних ділянках, в агрокомплексах і т.д. Навіть при величезному пропозиції попит на них завжди великий.

Перше місце серед найбільш популярних кольорів для букета належить троянді. Змінюються епохи, але її символічне значення незмінно: вона означає любов. Безсмертний квітка, що втілює головну людську цінність, багато століть є фаворитом садівників і флористів. Його люблять за витонченість і різноманіття сортів. Завдяки великій кількості відтінків, можна підібрати подарунок з будь-якого приводу.

Хтось може заперечити наш список, і запропонувати свої улюблені квіти. Пропонуйте! У статті представлена ​​точка зору флористів на дари природи, нам цікаво дізнатися, що думають наші читачі. Які квіти, на вашу думку, найкраще підходять для складання букетів?