Професія, яку не можна забруднити

Проблема із пошуками роботи, сьогодні, може виникнути з багатьох причин. Та, якщо, в декого це є тимчасовими ускладненнями, у багатьох сучасних українців, неможливість «знайти себе» у суспільстві стає серйозним викликом, що може призводити до виникнення усього «букету» інших негаразд, що реально унеможливлюють подальше життя.utJvEz3PJchpxGio5b_K8YpvYizr6GF5S8zRmR88rINCmMZVRZX0n36HxOKSuQKTtnqR7A4wd8Bzyu2SMsb-c17wQ3TALvRGlNHXI2ItpfzeFROQ7PpfNvplvaYgPqSku132R1TYGH7SNnbiig

Щоб цього не сталося, радимо ширше поглянути на ті можливості, що пропонує довколишній світ, зокрема, вітчизняний ринок працевлаштування.

Для цього, по-перше, треба тверезо поглянути на власні можливості та реальну ситуацію із затребуваністю особи у якості фахівця. Якщо, із унікальними знаннями, авторитетним досвідом та трендовою освітою не склалося – це ще не привід опускати руки.

Багато вакансій, здебільш ті, що потрапляють до категорії «без досвіду роботи» та не є популярними, все ж таки, можуть стати у нагоді та виправити складну ситуацію із фінансуванням життя людини. Так, різноробочі, охоронники та двірники не є «посадами мрій» але, не треба й відноситися до таких вакансій, як до аналогу «невдалого життя».

До речі, сфери зайнятості країн Європи, на які останнім часом намагаються рівнятися й вітчизняні напрямки, взагалі та вже давно не мають такого поняття, як «праця, якої можна соромитися». Більш того, там не перший рік існує тенденція, при якої, навіть вчорашні випускники загальноосвітніх шкіл - молоді люди, одразу шукають ті заняття, які їм до вподоби чи відповідають певному уявленню про побудову власного майбутнього. При цьому, європейці взагалі не зважають увагу на «популярність» вакансій, базуючи свій вибір тільки на актуальності роботи для власного життя. 

Згідно статистики, 70% молоді, що закінчує загальну освіту, обирають робочі спеціальності або роботу, яка «актуальна у суспільстві та може забезпечити прожитковий мінімум». Тобто, не втрачаючи часу, вони працевлаштовуються скрізь де платять, у багатьох випадках, паралельно будуючи те професійне життя, якого прагнуть.

JEi-QzNWQODYLRTNlo4kYuSC6SKYKL2OkUPkP4IwbwSCal_oohD_i564pgGbQtqFt0xo0LMdNrvTby6zQZ7Cuir9yfBVauxv0RWqpx8Rfya1-4pqzcVbmRPhplroab-ABhdbMRK9vXb4-s340g

Ким бути?

Незважаючи на те, що роботу треба обирати за покликом душі, у багатьох реальних випадках, є сенс працевлаштуватися на вакансії. Роботи по яких людина зможе виконувати, отримуючи за це гідні гроші.

Навіть, якщо на таких роботах, особистість не знайде того самого «призвання» або власної зацікавленості, ця праця допоможе інтегруватися у суспільство та почати побудову «осторонь» поточної праці, того професійного шляху, який є бажаним.

Наприклад, вакансії двірника, сьогодні, у багатьох випадках пропонують чималу заробітну плату, при тому, що така праця не передбачає великого досвіду чи окремих знань. Чимало подібних пропозицій передбачають прибирання у місцях, які прийнято іменувати «елітними». Як правило, це означає. Не тільки більш високу платню, але й регулярні «чайові» та можливість зарекомендувати себе у виконання багатьох інших завдань.

У цьому випадку, при появі думок про «брудну» та «невдалу» роботу, краще зрозуміти, що ще гірше – коли роботи немає взагалі. Крім того, така праця, по своїй суті, «робота для обраних», бо догляд за чистотою суспільних місць, вулиць та дворів, є дійсно, благородним трудом, на який спроможний далеко не кожний.

Звичайно, існують й інші роботи, що вважаються не популярними та такими, що не мають перспектив. Проте, сьогодні, головною перспективою є сама наявність оплачуваної роботи. Далі, все залежить від самої людини.

0
репостів
0
репостів