На що звернути увагу при виборі стоматологічної клініки

Турбота про здоров'я зубів починається з вибору стоматолога. Не варто очікувати, коли гострий біль заставить вас звернутися в першу-ліпшу клініку. Необхідно приділити час і докласти зусиль, щоб вибрати гарну стоматологію, а також відповідного терапевта. В цьому випадку щорічний профілактичний огляд стане заняттям цілком приємним, а гострий біль більше ніколи не потурбує. Якщо ви проживаєте в столиці, то все просто, ваш вибір стоматологія Люмі-Дент, знайти їх легко https://goo-gl.su/lumi-dent. А якщо ви з іншого міста, то читайте наш матеріал.

Ознаки гарної стоматологічної клініки

Нестачі в приватних і державних клініках сьогодні немає. Постійно з'являються нові рекламні оголошення, що обіцяють низькі ціни, величезні знижки, високопрофесійне обслуговування і т.п. На ділі все може виявитися не настільки райдужним.

Є кілька моментів, яким слід приділити пильну увагу, вибираючи відповідну стоматологічну клініку. Ось вони:

  • завантаженість персоналу;
  • репутація фахівців;
  • різноманітність напрямків діяльності;
  • оснащеність обладнанням тощо

Якщо фахівці в клініці завантажені настільки, що новому пацієнтові доводиться очікувати прийому пару днів, зазвичай це хороший знак, який вказує на високу репутацію. При цьому обов'язково повинна існувати можливість для термінового прийому хворих з гострим болем. В наш час вже не важко знайти хорошу стоматологію, яка цілодобово надає послуги своїм пацієнтам.

Однак популярність нових клінік іноді пояснюється всього лише вмілою рекламою. Якщо медичне підприємство відкрилося нещодавно, слід звернути увагу на інші ознаки. Наприклад, опитати друзів і знайомих, які вже скористалися послугами цієї стоматології або вивчити відгуки в інтернеті. Втім, до останнього типу інформації потрібно ставитися з обережністю, такі відгуки не завжди правдиві, іноді вони (і позитивні, і негативні) написані "під замовлення".

У висококласної стоматології пацієнт може скористатися повним спектром послуг. Тут приймає не тільки терапевт і хірург, але також ортодонт, ортопед, імплантолог, парадонтолог, гігієніст і т.п. Гарна ознака - наявність одноразових матеріалів (рукавички, маски, пелюшки, бахіли і т.п.), а також упакованого стерильного інструменту. Обладнання робочого місця повинно включати такі сучасні прилади, як пилосос і слюноотсос для порожнини рота. Якщо підприємство відповідає високим стандартам, слід знайти власного стоматолога.

Як вибрати підходящого стоматолога?

На жаль, висока посада або наукове звання не завжди говорить про хороші професійні навички. Ім'я, яке часто мелькає в телевізійній рекламі, також не гарантує відмінний результат лікування. Найкраще для початку вибрати лікаря середнього віку, який вже достатньо досвідчений, щоб добре виконати лікування, і при цьому цілком здатний освоювати нові методи, матеріали та обладнання.

На першому прийомі потрібно звернути увагу на манери та поведінку фахівця. Хороший стоматолог зазвичай пояснює пацієнту свої висновки і дії, а також витрачає частину свого дорогоцінного часу, щоб відповісти на виниклі питання. Щоб прийняти остаточне рішення про постійне лікуванні у конкретного фахівця, може знадобитися кілька візитів.