Кросівки Nike: як відрізнити підробку від оригіналу

Купівля брендового спортивного взуття - це не тільки данина моді, а й турбота про власне здоров'я, прагнення до успіху і просто бажання легко і з задоволенням рухатися в будь-яку погоду. Компанія Nike виробляє велику кількість взуття для туризму, спорту та повсякденного життя - і регулярно займає перший рядок у рейтингу кількості контрафакту на власну продукцію. У такій ситуації дуже актуальним є питання: як відрізнити Найк-оригінал від підробки.

Виробник наполегливо працює не тільки над поліпшенням якості своїх виробів, а й постійно модернізує систему захисту від шахраїв.

Рівнів і ознак визначення автентичності продукції марки все більше, їх можна перерахувати і враховувати при покупці.

СПОСІБ ПЕРШИЙ - НАЙБІЛЬШИЙ НАДІЙНИЙ

Не потребує зусиль - для будь-якого бренду, не тільки Nike. Купувати відмінне автентичне взуття тільки в офіційних фірмових магазинах. Тут не можна стати жертвою шахраїв, зате можна підібрати за смаком, розміром, особливостями будови стопи. Але дорого - марка ж знаменита.

Трішки можна зекономити купуючи взуття у перевірених та авторитетних магазинах як https://strongler.com.ua. Вони дбають про свою репутацію і не продають підробок.

Дослідження корпорації Nike показали, що 98% товару з цією маркою на онлайн-платформах - контрафакт. Але хочеться заощадити: раптом десь розпродаж, хтось продає свої - не підійшли, перестала подобатися, гроші знадобилися - буває всяке. Тоді потрібно вивчити всі ознаки автентичності, відмінності від фальшивок. Тільки врахуйте: підробки Nike виробляють справжні майстри контрафактного справи, адже це дуже вигідний сегмент тіньового бізнесу. Всі ознаки автентичності можна перерахувати і розглянути детально.

УПАКОВКА

Першою в руки покупця потрапляє коробка - вона обов'язково повинна бути, при цьому фірмова. Не вірте словами, що вона загубилася. Упаковку від таких важливих товарів не викидають.

На етикетці, розміщеної на торці коробки, є код моделі і поруч тризначне позначення кольору - ці шифри повинні збігатися з позначеннями на ярлику, прикріпленому з внутрішньої сторони язичка кросівка.

Також можна звірити модель і її відтінок по каталогу на сайті виробника. Штрих-код оригіналу сканується і переводить на сайт виробника. Також на етикетці є розмір моделі і поруч таблиця з перекладом його в системи інших країн. Перейти з зображення на підробленої коробці на сайт не вийде - сканування не відбувається.

МАРКУВАННЯ І ЛОГОТИПИ

На язичку кросівка логотип є з зовнішньої і внутрішньої сторін. Внутрішній містить інформацію про моделі, розмір, країні-виробнику і штрих-код. Зовнішній має тільки логотип і зазвичай найменування моделі. На накреслення фірмового знака варто звернути пильну увагу: знак зареєстрованого товарного знака - R в маленькому гуртку - стоїть праворуч від назви зверху і внизу над «комою» під правим краєм букви N.

Виробники фальшивок часто забувають або спотворюють символи навмисно, вдаючи, що копія - це не фальшивка. Знак Swoosh (кома) в оригіналі закриває майже повністю нижню перекладину букви E. Ця пропорція на фейках порушується регулярно. Крім того, справжній вишитий логотип завжди зроблений ретельно, без нерівних і неоднакових стібків. Недбалість на репліці видно завжди.

На внутрішньому ярлику, дуже акуратно пришитій, повинна бути інформація про моделі, її розмір та країні-виробнику даної пари. Виробники підробок про цю етикетці часто забувають зовсім.

Логотип і назва моделі на заднику, ідеально виконані на оригінальній взуття, завжди мають огріхи на копії. Варто особливо ретельно вивчити будь-які зображення, вишивки, написи. Дешеве обладнання виробляє їх недбало. Ще один логотип буває на стікері, приклеєному на підошві деяких моделей. Якщо такий же є на фейку, він зазвичай прикріплений кривовато.

ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ І ЯКІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ

Кращий варіант визначення контрафакту - мати перед очима обидві пари: справжню (навіть зношену стареньку модель) і підроблену. Тоді порівняння робити легше, але на практиці таке трапляється рідко, тому спробуємо чітко позначити дефекти, які можна виявити.

Кожен сантиметр верху оригіналу гладкий, не має шорсткостей, задирок, розривів і дублювання стібків стрічки. Це можна перевірити візуально і провести пальцем по поверхні. На репліці один-два, як мінімум, дефекту попадеться.

Всі шви справжнього кросівка рівні, тонкі з однаковими стібками, без обриву нитки, ретельно підібраних за тоном до матеріалу верху. Колір моделі потрібно порівняти із зображенням на офіційному сайті - збіг має бути точним. Помилки в інтенсивності фарбування, виборі відтінку часто зустрічаються в контрафактних версіях.

Іноді імітатори вибирають кольори, яких взагалі немає в палітрі у виробника - для цієї лінійки і року випуску. Порівняння повинні дати впевненість, що завдання - як відрізнити підробку від оригіналу Nike - вами вирішена.

МАТЕРІАЛИ

Кросівки Nike випускаються для самих різних видів спорту та активного руху в звичайному житті. Застосовувані матеріали враховують різні види навантажень, особливості анатомії людей різного типу додавання. Тому всі вони унікальні і ніколи не присутні в підробках.

Групи матеріалів для різних частин взуття вибираються для кожної моделі індивідуально. Верх може бути з натуральної шкіри якісних сортів і вичинки, унікальних технологічних матеріалів: безшовних, типу Flymesh, дихаючих сітчастих, як Engineered mesh. Для проміжних амортизувальних шарів підошви застосовують пінні Lunarlon Cushlon, ZoomX, економічний Phylon. Протекторні гуми також дуже різні, фурнітура, шнурки - все найвищої якості.

Всі частини кросівка абсолютно функціональні, зручні і сприяють збереженню здоров'я при рухових навантаженнях. Контрафакт позбавляють взуття не тільки довговічності, але і всіх гігієнічних властивостей. 

Шкіра або сітчастий матеріал завжди рівні, без складок, зморшок, з рівною фактурою, абсолютно рівним забарвленням. Дешева синтетика підробок має характерний нав'язливий запах і глянсовий блиск при яскравому освітленні. Фальшиві шнурки дуже тонкі, вони витягуються і ковзають в недбало зроблених люверсах.

ПІДОШВА

Підошва варта докладного обстеження. Малюнок протектора копіюється досить точно, але в оригінальній парі він матовий. А фальшива підошва має видимий блиск, вона відчутно більш слизька, що можна відчути, провівши рукою по поверхні. Можливо також присутність потьоків клею в місцях з'єднання деталей.

Підошва справжніх кросівок пружна і гнучка. У репліки вона жорстка, ледь гнеться. 

УСТІЛКА

У взуття Nike навіть устілки брендовані - на зворотному боці видавлений виразний логотип. Якщо фальшива має подібний відбиток, він дуже невиразний і неглибокий. За товщиною устілка середня, але завжди товстіша підробленої, на дотик м'яка, по фактурі - пориста. Простір під нею акуратно прошито по краях, якщо натиснути пальцем поверхню, можна відчути, що вона пружинить. Підроблена устілка - жорстка і погано гнеться.

ВЛАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ І НОВАЦІЇ

Крім застосування особливих технологічних матеріалів, виробник використовує спеціальну повітряну камеру, заповнену під тиском, як у серії Air Max, - це не тільки полегшує ходьбу, а й зменшує ризик травм при жорстких ударах об тверді поверхні. Наявність справжньої камери виявити не так легко, але при натисканні можна відчути опір повітря, що знаходиться під тиском. У підробці відчувається м'який простір - імітатори вставляють порожню, надуту ємність, яка просто продавиться при ходьбі.

Унікальні інновації бренду забезпечують спортсменам успішні тренування і змагання. Звичайні люди відчувають незвичайний комфорт в походах і просто в русі. Ці технології ніхто не підробляє - занадто дорого обходиться, виявити їх відсутність при перевірці можна.

КРАЇНА ПОХОДЖЕННЯ

Майже всі моделі Nike Air Max надходять в магазини з фабрик фірми розміщених в Індонезії, В'єтнамі, Китаї. У Сполучених Штатах кросівки бренду не виробляються, так що написи Made in USA на ярликах бути просто не може.