Версія для друку

Роль магнію для здоров'я жіночого організму

Автор 17 липня 2022, 10:06
Роль магнію для здоров'я жіночого організму матеріал на правах реклами

Магній заслужено отримав звання вітаміну молодості, здоровʼя та є найбільш популярною добавкою до основного раціону. Як найбільш важливий елемент усіх тканин організму, він відповідає за нормальну роботу клітин. А для жінки її краса та стабільна робота усіх систем є важливою складовою повноцінного життя, тож роль магнію тут важко переоцінити. Чому необхідно стежити за рівнем магнію в організмі та у якій формі його варто споживати, читайте далі.

Яку функцію виконує магній в організмі?

Магній - це саме та складова без якої неможливий стабільний обмін речовин в організмі, а значить жити без неї людина просто не може. Завдяки цьому мінералу відбувається понад триста біохімічних реакцій у тілі людини кожної миті. Тож, не дивно, що у великої кількості населення спостерігається дефіцит магнію, що спричиняє як погане самопочуття, відчуття втоми та зміни у зовнішньому вигляді. Виправити ситуацію допоможе аптека Альго-Фарм з препаратом ПАНЦИКОР у формі саше.

Крім того, магній виконує такі функції як:

  • забезпечення клітин організму енергією;
  • метаболізм вітаміну С та групи В;
  • вплив на ріст кісток із взаємодією з кальцієм, а також впливає на стан суглобів, м'язів, координацію рухів людини;
  • зміцнює судини, позитивно впливає на тиск та ритм;
  • регулює рівень глюкози;
  • бере участь у регенерації тканин та швидкому відновленні шкіри тощо.

Для жінки магній має величезне значення, адже від нього залежить краса нігтів, волосся та шкіри. Іноді безліч косметичних процедур та засобів здатен замінити лише один елемент і це буде саме магній, який часто вживають з калієм. ПАНЦИКОР інструкція допоможе визначити оптимальне дозування для поповнення запасів цих необхідних речовин організмом.

Це дозволить уникнути сповільнення вироблення колагенових, еластичних волокон, які напряму впливають на появу зморшок та регенерацію шкіри. А ще достатня кількість магнію сприяє гарному самопочуттю жінки при передменструальному синдромі, входженні в клімакс, лікуванні захворювань статевих органів і що найголовніше - виношуванні та здатності народити здорову дитину. 

У якому вигляді краще споживати магній?

Загалом прийом магнію споживають у 4 різних формах, як:

  • гліцит магнію;
  • цитрат магнію;
  • оксид магнію;
  • карбонат магнію.

Перший варіант краще підходить для жінок, які страждають розладами травлення, завдяки гліцинатній формі. Відпускається у формі капсул, рідше у порошку. Має виражену заспокійливу дію та унікальний вплив на нервову систему, покращуючи депресивний стан, пам'ять та уникнення тривоги. Відрізняється протизапальним ефектом.

Цитрат магнію від apteka1.net - більш доступний варіант та чудово допомагає позбутись запорів. Має помірний заспокійливий ефект, та на відміну від гліцитів потребує більшого дозування, наприклад, при виражених головних болях. Це може бути відчутним і для системи травлення, спричиняючи певний дискомфорт. Окрім того, таку форму призначають жінкам, які страждають від симптомів ПМС.

Оксид магнію гірше засвоюється організмом, однак вважається найбільш доступною формою магнію, та випускається переважно у таблетках. Низька всмоктуваність потребує збільшення дози споживання, що може призвести до виникнення побічних ефектів з боку ШКТ.

Карбонат магнію, особливо з вітаміном С, навпаки, засвоює шлунок та приємний для споживання. Часто його споживають у вигляді порошку, а у поєднання з лимонною кислотою він перетворюється на цитрат магнію. Характерне утворення бульбашок під час поєднання з водою - чудовий час аби налагодити травлення. 

Для жінок добова норма магнію становить 320 міліграмів, для вагітних - 360, а для годуючих - 390. 

Більш детальну інформацію можна отримати за номерами телефонів аптеки Альго-Фарм:

+38 050 922 9323 Vodafone
+38 096 777 5509 Київстар
+38 093 328 2738 lifecell
044 232 6900 Київ

Останнє редагування 17 липня 2022, 12:47