Медицина та здоров'я

Неділя, 03 лютого 2013 21:43

Краса людини

Автор
Здавалося б, усе дуже просто, але тим не менше поняття про красу людини, точного формулювання не має, так як кожний з нас під красою розуміє щось своє, особливе, часом не зрозуміле іншим. Так, наприклад, у кожної національності існує свій певний еталон краси, крім того, в будь-якій країні є таке поняття як «модельна зовнішність», хоча в реальному житті довгоногі красуні подобаються далеко не всім. Також краса людини з точки зору лікаря, художника, письменника, спортсмена і т. д. безумовно буде відрізнятися. Знайти істину в такому непростому питанні неможливо, але можна розглянути так звані види краси людини, які складають єдине ціле, і які…
Питання медичної етики зараз піднімаються вкрай рідко, це, як кажуть, прикмета часу, але не треба думати, що подібні зміни в структурі охорони здоров'я спокійно сприймаються самими медиками - аж ніяк. Морально-етична сторона сучасної української медицини прихована під тягарем ось уже більше двадцятилітніх змін як в структурі охорони здоров'я, так і у фармації.
Вівторок, 15 січня 2013 16:11

Чорний і білий хліб – який кращий?

Автор
«Хліб – всьому голова» – свідчить всім відома приказка. Дійсно, здавна хліб був основою столу наших людей. Як відомо, сортів хліба – безліч. Для випічки хлібних виробів використовують не тільки пшеничне і житнє борошно, а й інші злаки, як то гречку, ячмінь, овес, додають сухофрукти, насіння льону, соняшнику, гарбуза, та й просто висівки. Це зараз у всіх містах є доставка суші, а колись раціон українців був геть іншим.
Організм людини, який є частиною Природи, останні 50 років зазнає щоденної хіміко-токсичної наруги: перероблені продукти стали настільки звичною частиною нашого раціону, що ми, не вагаючись, витрачаємо свої важко зароблені гроші на отруту сповільненої дії, зручно запаковану у приємні для ока обгортки.
Четвер, 29 листопада 2012 21:17

Значення інсуліну для організму людини

Автор
Їжа, що споживається людиною, в основному складається з 3-х видів поживних речовин, які використовуються організмом для поновлення власних клітин і вироблення енергії. До них належать білки (протеїни), жири і вуглеводи.