Неділя, 04 березня 2012 — Сайт міста Шепетівка

Потепління, яке потішило звичайних шєпетівчан, внесло свої корективи у роботу місцевих комунальників, зокрема, й працівниківуправлінської компанії «Управдом». Тожякщоу період найбільших морозів вони докладали усіх зусиль, щоб у будинках не замерзали систе-' ми теплопостачання та зливові каналізації, то тепер, коли температура повітря підвищилася, дбають, аби крижані нарости та сніг, що нагромадився на дахах будинків, не завдали шкоди ані здоров’ю шепетів-чан, ані їхнім оселям.

— Письмових звернень від шепетівчан з проханнями збити бурульки чи очистити дахи від снігу до нашого підприємства не надходило, — розповідає директор управлінської компанії «Управдом» Роман Тихончук. — Та ми їх і не чекаємо, адже чудово знаємо: щоб уникнути нещасних випадків та аварійних ситуацій у теперішніх умовах потрібно працювати оперативно. Що ж стосується усних заяв — реагуємо на них одразу. Ми закупили спеціальну стрічку, якою робітники обгороджують небезпечні місця, коли працюють, орендуємо вишку.

На сьогодні, за словами Романа Миколайовича, зав-
дяки зусиллям робітників компанії, яку він очолює, крижані нарости уже не загрожують шепетівчанам біля будинків 35 Б, 76,84,86 по вул. К. Маркса та 33, 41, 43 на проспекті Миру. Від снігу очистили дахи багатоквартирних будинків на Старокостянтинівському шосе (2, 4, 6 — усіх дев’ятиповерхі-вок). У якості шефської допомоги позбивали бурульки із даху дитячого садочка «Ластівка», тож вихователі уже не боятимуться виходити на прогулянку разом зі своїми вихованцями.

Та, незважаючи на те, що роботу свою комунальники виконують вчасно і якісно, сплачувати за їх послуги шегіетів-чани не поспішають.

— За останні місяці цифри маємо невтішні, — бідкається Роман Тихончук. — Рівень оплати за надані послуги зменшився. Звичайно,така ситуація згодом може позначитися і на їхній якості. Хоча поки що ми працюємо на повну силу навіть попри заборгованість, тож звертаємося до кожного боржника з проханням погасити борг. Проте, якщо ситуація з часом не зміниться, будемо вживати й інших заходів, зокрема публікуватимемо прізвища неплатників у газеті.

О. Томашенко.

Промисловість.У 2011 р. у добувній промисловості м.Шепетівки збільшився випуск гальки, гравію, щебеню і каменю дробленого на 39,6% порівняно з показниками 2010 року.

Зростання випуску продукції спостерігалось на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів: гороху лущеного полірованого — в 2 рази, виробництво висівок та відходів від перероблення культур зернових, інших збільшилось на 8.1 %. Зменшено виробництво круп — на 10,3%.

Промисловими підприємствами м.Шепетівки у звітному періоді реалізовано продукції(товарів, ггеслуг) на суму 258,3 млн грн, що становить 1,9 % до загального підсумку по Хмельницькій області. Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу у відпускних цінах підприємств становив 5918,5 грн. У структурі реалізації найбільша частка припадає на продукцію переробної промисловості (70,2%), з якої 43,6% — на машинобудування, 26,6% — на виробництво та розподілення електроенергії, газу та води, 20,2% — на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.

Будівництво. Будівельними підприємствами м.Шепетівки за 2011р. виконано робіт власними силами на суму 15520 тис.грн, що в порівнянні з показниками 2010р. більше на 9,0 %. Це все завдяки новітнім технологіям у будівництві, накшталт сучасних станків для різки арматури https://pikkampani.com.ua/ru/stanki_dlya_rezki_armaturi/.

За січень—вересень 2011 року у м.Шепетівці введено в експлуатацію 10 будинків загальною площею 5105 м кв., що в 2 рази більше, ніж за відповідний період минулого року. Із загального обсягу введеного житла індивідуальними забудовниками введено в експлуатацію 9 будинків загальною площею 1820 м кв. та вартістю 271 1 тис.грн. 

Серед інших об’єктів за січень—вересень 2011 року за рахунок нового будівництва та реконструкції приміщень введено в експлуатацію торгові підприємства на 167 мкв. торгової площі, заклади громадського харчування на 38 посадкових місць, склади універсальні загальною площею 1.2 тис.м кв. та інші.

Вартість введених в дію за січень—вересень 2011 року основних фондів становить 16407 тис.грн.

Транспорт. За 2011р. послугами пасажирського транспорту (з урахуванням перевезень фізичними особами підприємцями) в м.Шепетівці скористалися 6044,4 тис. пасажирів, що на 22,2% більше, ніж у 2010 році. Обсяг виконаного пасажирообороту збільшився на 27,2% і становить 42,0 млн.пас.км.

Споживчий ринок товарів і послуг. За січень—вересень 2011р. роздрібний товарооборот підприємств м.Шепетівки, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства(з урахуванням міжрайонного обміну) становив 134996,5 тис.грн, що у порівняльних цінах на 33,5% більше, ніж за відповідний період попереднього року. Роздрібний товарооборот у розрахунку на 1 особу населення у звітному періоді становив 3096,3 грн.

Питома вага роздрібного товарообороту торгової мережі та мережі ресторанного господарства становить відповідно 99,5% та 0,5% у загальному обсязі роздрібного господарства.

За 2011р. підприємства сфери послуг міста для різних споживачів (підприємств, підприємців, населення (реалізували послугу ринкових цінах, включаючи ПДВ, на 31215,5 тис.грн, що порівняно з показниками 2010р. більше у 1,6 разу. Більше половини обсягу послуг(52,1 %) — послуги, надані населенню. У середньому одним жителем міста спожито послуг на 373,3 грн(у середньому по області — на 498,5 грн).

Доходи населення. Серед-ньооблікова кількість штатних працівників (без урахування найманих працівників статистично малих підприємств та зайнятих у громадян-підприємців) у січні—вересні 2011р. по місту становила 10702 осіби.

Номінальна заробітна плата, нарахована в середньому на одного штатного працівника, зайнятого в економіці м.Шепетівки (без урахування найманих працівників статистично малих підприємств та зайнятих у громадян-підприємців), у січні—вересні 2011р. становила 2131 ,35 грн, що у 2,2 разу перевищує рівень мінімальної заробітної плати (960 грн). Середня заробітна плата по місту була на 5,7% більша середньомісячної заробітної плати по Хмельницькій області.

Л. І. Петросян, начальник управління статистики

у Шепетівському районі.

 

До святкування проводів зими шепетівчани почали го­туватися заздалегідь, зокре­ма ще у четвер —п’ятницю представники професійного ліцею, медучилища та міських шкіл зліпили на головній алеї Парку культури та відпочин­ку снігові фігури. Чимало праці вклали у свої витвори скульптори-початківці, про­те результат був того вартий: символ 2012 року, дракон, вражав динамічними форма­ми, кольорами і розміром, так само цікавими і оригі­нальними вдалися інші скульптури.

Тож задоволені роботою викладачі, студенти та учні пішли додому.

Про те, що не­відомі особи част­ково зруйнували фігури, вранці на­ступного дня з роз­пачем у голосі нам повідомила завіду­вач відділу культу­ри виконавчого комітету Шепетівської міської ради Валентина Матиціна.

Чим завинили перед зло­вмисниками снігові фігури, сказати важко. Очевидно, що красу, створену руками інших, нищили з лихим на­міром. Вандали, іншими сло­вами, цих людей назвати не можна, поспіхом повідбива­ли частини скульптур й втек­ли. На жаль, відшукати їхдосі не вдалося.

Навряд чи людина з нор­мальною психікою здатна зрозуміти, що змусило руйну­вати результати чужої праці, кумедні снігові фігури, які нікому не заважали, навпа­ки — мали дарувати мешкан­цям міста позитивні емоції і хороший настрій.

Можливо, призвідником такої поведінки став алко­голь, можливо — просто ба­жання завдати шкоди іншим, зруйнувати красу, яку зроби­ти самому не під силу. Щоп­равда, нормальним таке ба­жання теж не назвеш, адже зрозумілим було б прагнення дбати про красу та охайність  рідного міста, а не навпаки.

На щастя, зусиллями пра­цівників парку снігові фігури вдалося відновити. Тож ше­петівчани й не помітили, що деякі скульптури були зруй­новані. Найбільше раділа, побачивши казкових героїв із снігу на парковій алеї, дітвора. Діти фотографува­лися біля снігового слоника, автомобіля, черепахи... А дехто з малюків навіть нама­гався лизнути яскраві боки казкового дракона, сподіва­ючись, що він виготовлений з різнобарвної карамелі.

О. Томашенко.

04 березня 2012, 15:46

Змагалися шепетівчани

Відбулися змагання з три­борства серед військових та силових структур міста, при­свячені 68-й річниці визво­лення м. Шепетівки від німецько-фашистських загар­бників та спортивно-розва- '.■жальні заходи у Парку куль­тури та відпочинку.

Щороку серед військових та силових структур міста з нагоди річниці визволення м.Шепетів­ки від німецько-фашистських загарбників проводяться зма­гання зі стрільб (вправа ГІМ-1). Організаторами змагань висту­пають відділ у справах сім’ї, мо­лоді та спорту виконавчого ко­мітету Шепетівської міської ради та Шепе- тівський міський центр фізичного здоров’я населен­ня «Спорт для всіх».

За побажання­ми учасників цьо­го року змагання були ускладнені. Замість одного виду спорту учас­ники змагалися у трьох: підтягу­ванні, поштовху гирі (24 кг з двох рук) та стрільбах (вправа ПМ-1). Отже відбулись змагання з три­борства. Участь у змаганнях, які проходили 18 лю­того, взяли п’ять команд: лінійного відділу міліції на ст. Шепетівка, Шепетівського МВ УМВС, в/ч А3730, в/ч А4127 та в/ч А0757. Команди складалися з чотирьох чоловік. Основною умовою змагань було те, що кожен з учасників команди брав участь у всіх ви- дахзмагань. Заміни були забо­ронені. Боротьба виявилася цікавою та напруженою. Не­просто бути кращими у всіх ви­дах і після складних фізичних навантажень приступати до стрільб, але, як продемонстру­вали змагання, у нашому місті чимало богатирів.

У командному заліку пере­могла команда лінійного відділу міліції на ст. Шепетівка, яка була кращою в стрільбах, по­сіла друге місце у підтягуванні та четверте — в поштовху гирі. Лише на один бал відстала від переможця команда в/ч А4127, яка посіла друге місце в стрільбах та треті місця в підтягуванні та поштовху гирі. Важче було з визначенням бронзового призера. Три ко­манди претендували на це місце. Врахувавши всі показ­ники, трете місце поділили між командами в/ч А 3730 та в/ч А 0757.

В особистому заліку, за підсумками усіх видів змагань, кращим з 9 балами став пред­ставник ЛВМ на ст. Шепетів­ка — молодший лейтенант міліції Олег Інатюк (1 —2 місце в стрільбах, 2 місце в підтягу­ванні та 5 місце в поштовху). Друге місце з 19 балами посів також представник ЛВМ на ст. Шепетівка сержант міліції Ярослав Степанюк. Трете місце з 23 балами виборов представ­ник в/ч А 4127 капітан Руслан Нестерович.

Призерів змагань нагоро­дили грамотами та медалями. Команда-переможець отрима­ла кубок.

Організатори змагань дяку­ють ЛВМ на ст. Шепетівка, в/ч А4127 та Шепетівському МВ

УМВС за допомогу в органі­зації заходу.

* * *

19 лютого в Парку куль­тури та відпочинку відділ у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводив спортив­но-розважальні змагання з поштовху гирі з двох рук (16 кг)та перетягування каната.

До участі допускалися усі охочі. У поштовху гирі взя­ло участь 14 чоловік. Кра­щим з результатом 57 по­штовхів став Олександр Чу­мак, друге місце з результа­том 55 поштовхів посів по­стійний учасник змагань Олександр Шершенюк, третім з результатом 50 по­штовхів став Максим Мель­ник.

Для участі у перетягуванні каната було заявлено п’ять ко­манд по п’ять чоловік. На жаль, не всі команди вийшли на старт.

Тож з трьох команд («Динамо », «Несамовиті Орли»'та «Пат­ріоти»), які не злякалися чо­ловічої боротьби, кращою ста­ла команда «Динамо».

Усіх переможців змагань нагородили цінними призами від виконавчого комітету міської ради.

Наш кор.


На засіданні виконавчого комітету міської ради 17 люто­го одним із перших, зважаючи на його важливість, розгляну­то питання «Про хід виконан­ня рішення виконавчого комі­тету № 155 від 16 червня ‘2011 року «Про взаємодію органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, Пенсійного фонду України в місті щодо на­повнення бюджету Пенсійно­го фонду України та стану роз­рахунків по єдиному внеску на загальнообов’язкове держав­не соціальне страхування».

Члени виконкому заслуха­ли та обговорили інформацію виконуючої обов’язки началь­ника управління Пенсійного фонду України в м. Шепетівці та Шепетівському районі М.В. Савчук про стан напов­нення бюджету Пенсійного фонду та погашення існуючих боргів. Відмічено, що станом на 1 січня 2012 року загальний борг по управлінню становить 11621,7 тис.грн, що на 1337 тис. грн менше в порівнянні з початком 2011 року. За 2011 рік управлінням Пенсійного фонду України в м. Шепетівці та Шепетівському районі за­безпечено фінансування пен­сійних виплат у повному обсязі у встановлені терміни в сумі 286,4 млн грн, планові завдан­ня з надходжень власних коштів за 2011 рік виконано на 89 відсотків, фактично на­дійшло протягом року власних коштів 159,4 млн грн, що на 17,1 млн грн більше до анало­гічного періоду 2010 року, або на 112,1 відсотка.

Разом з тим, незважаючи на вжиті виконавчим коміте­том Шепетівської міської ради та управлінням Пенсійного фонду в м. Шепетівці та Ше­петівському районі заходи з питання пенсійного страхуван­ня жителів міста, наповнення бюджету Пенсійного фонду України в м. Шепетівці та Шепетівському районі, постій­не зростання потреби в кош­тах на фінансування пенсійних виплат зумовлює напружений режим виконання його дохід­ної частини. Недостатній рівень заробітної плати, наявність за­боргованості зі сплати єдиного соціального внеску призвели до забезпеченості виплати пенсій власними ресурсами в розмірі 54,6 відсотка.

Інформацію в.о. начальни­ка управління Пенсійного фон­ду України в м. Шепетівці та Шепетівському районі М. В. Сав­чук щодо наповнення бюджет)' Пенсійного фонду України та стану розрахунків по єдиному внеску на загальнообов’язко­ве державне соціальне страху­вання взято до відома.

Вирішено щоквартально на засіданнях комісії з питань по­гашення заборгованості із за­робітної плати (грошового за­безпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат розглядати хід виконання зав­дання з погашення заборгова­ності із платежів до Пенсійно­го фонду України, з метою збільшення чисельності пра­цюючих і мобілізаціії надход­жень до бюджетів усіх рівнів у 2012 році активізувати діяльність робочої групи з пи­тань легалізації заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення, здійснювати по­стійний моніторинг кількості суб’єктів господарювання, які нараховують працівникам за­робітну плату на рівні меншо­му, ніж встановлено законом за даними персоніфікованого об­ліку органів Пенсійного фонду України, заслуховувати на за­сіданнях відповідних комісій керівників підприємств, що ма­ють заборгованість із заробіт­ної плати та виплачують заро­бітну плату в розмірах, менших мінімально встановленого рівня. Прийнятим виконкомом міської ради рішенням реко­мендовано управлінню Пенсій­ного фонду України в м. Ше­петівці та Шепетівському райо­ні вжити заходи щодо виконан­ня планових показників з над­ходження коштів до бюджету управління у 2012 році, засто­сувати передбачені законодав­ством України заходи до плат­ників, які порушують порядок сплати єдиного внеску пла­тежів до Пенсійного фонду Ук­раїни, забезпечити своєчасне реагування на негативні тен­денції у провадженні справ про банкрутство, зокрема затягу­вання процедур унаслідок без­діяльності арбітражних керу­ючих, спільно з соціальними партнерами та контролюючи­ми органами забезпечити ко­ординацію роботи з органами місцевого самоврядування з питань наповнення бюджету Пенсійного фонду України в м. Шепетівці і Шепетівсько­му районі та зменшення за­боргованості, спільно з відділом державної виконавчої служби організовувати та за­безпечувати виїзні перевірки проблемних підприємств-бор- жників для вивчення ситуації та отримання документів і інформації, які сприятимуть виконанню рішень, утому числи  і   для опису майна боржників.

Цим же рішенням рекомен­довано відділу державної вико­навчої служби Шепетівського міськрайонного управління юстиції забезпечити постійний контроль за стягненням коштів по виконавчих документах уп­равління Пенсійного фонду Ук­раїни в м. Шепетівці та Шепе­тівському районі, з метою вжиття заходів із забезпечен­ня погашення боргів до управ­ління Пенсійного фонд)' акти­візувати роботу щодо звернен­ня стягнення заборгованості на майно боржника, що перебу­ває в інших осіб, а також на майно та кошти, належні бор­жникові від інших осіб (дебі­торська заборгованість), а уп­равлінню праці та соціального захисту населення виконавчо­го комітету Шепетівської міської ради тримати на пос­тійному контролі стан дотриман­ня законодавчо встановлених мінімальних гарантій з оплати праці на підприємствах міста.

На цьому ж засіданні викон­кому міської ради прийнято рішення «Про покращення флюорографічного обстежен­ня та організацію роботи пе­ресувного рентгенологічного комплексу із раннього вияв­лення туберкульозу серед на­селення міста». Головному лікарю центральної районної лікарні В. М. Полішуку реко­мендовано розробити та зат­вердити персоніфікований графік виїздів пересувного флюорографа, забезпечити об­слуговування пересувного флюорографа, надати графік роботи пересувного флюорог­рафа у виконавчий комітет Шепетівської міської ради та Шепетівський район елек­тричних мереж ПАТ «Хмель- ницькобленерго», створити комісію з контролю за роботою пересувного флюорографічно­го комплексу, сприяти проход­женню профілактичного флю­орографічного огляду населен­ням на дільниці, організувати своєчасне повідомлення на­селення про дату та час про­ходження профілактичного флюорографічного обсте­ження, проводити контроль за виявленою рентгенологіч­ною патологією та організува­ти дообстеження цих осіб в поліклініці Шепетівської ЦРЛ. Водночас члени викон­кому наголосили на тому, що адміністрації ЦРЛ доцільно із графіком роботи пересувного флюорографа знайомити ше- петівчан через засоби масової інформації.

 

04 березня 2012, 15:39

Згадали усіх поіменно

15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших Держав та з нагоди 23-ї річниці виводу військ з Республіки Афгані­стан, представники органів влади міста і району, колишні воїни-афганці, їх близькі та рідні; представники трудо­вих колективів, навчальних закладів, мешканці міста поклали вінки і живі квіти до пам’ятного знака загиблим воїнам-афганцям, що встановлений невіддалік міського будинку культури 5 грудня 2008 року, та вшанували за­гиблих хвилиною мовчання.

У музеї М. Островського того ж дня відбувся вечір пам’яті «Солдат війни не вибирає», на якому учас­ники війни в Афганістані, учасни­ки бойових дій на території інших держав переглянули святковий концерт творчих колективів міського та районного будинків культури. 

Міський голова Сергій Антонюк, вітаючи воїнів-афганців зі святом, побажав їм міцного здоров’я та бла­гополуччя. Сергій Андрійович відзна­чив, що члени міської спілки воїнів Афганістану займають активну гро­мадянську позицію та долучаються до виховання молодого покоління, формування в нього почуття патріо­тизму. Приємним моментом свята ста­ло вручення Почесних грамот міської ради та цінних подарунків активістам громадської організації Миколі Ми­колайовичу Павлюку, Юрію Олек­сандровичу Казмірчуку та Борису Петровичу Гіанзизі.

Відповідно до міської комплексної програми соціального захисту насе­лення на 2011—2015роки, затверд­женої рішенням XI сесії міської ради VI   скликання від 7 липня 2011 року, 37 інвалідам війни в Афганістані на­дано одноразову грошову допомогу.

 

 

 

Сонячного недільного дня, 19 лю­того, у міському парку культури та відпочинку шепетівчани зібралися на Свято Зими, яке цього року походи­ло під патронатом міського голови С. А. Антонюка.

До речі, Сергій Андрійович разом зі своїми заступниками О. Л. Діхтя- руком та Т. Г. Зайцевою, іншими пра­цівниками виконавчого комітету осо­бисто відвідав дійство, переглянув виставку робіт вихованців позаш­кільних навчальних закладів, побу­вав на концерті творчих колективів з міста і району та біля усіх майданчиків, де проходили святкові заходи, по­спілкувався з шепетівчанами.

Традиційні народні гуляння були насиченими. Гарний настрій створю­вала цікава програма свята, а дода­вала позитивних емоцій чудова пого­да, яка після стількох по-справж­ньому холодних зимових днів виріши - ла нарешті порадувати нас, нагадав­ши, що незабаром — весна.

Під час святкування кожен, хто завітав цього дня до Парку культури та відпочинку, на власний розсуд оби­рав, які заходи відвідати та у яких конкурсах взяти участь, адже у про­грамі дійства — і концерт вокалістів та творчих ко л е к т и в і в міського і ра­йонного бу­динків культу­ри, і козацькі забави, і розважально- ігрові заходи для дітей та дорослих. Крім того, охочі могли покуш­тувати смачну гарячу кашу, якою шепетів- чан та гостей міста приго­щали військо­вослужбовці з військової частини А 0757 (5 містечко), яку очолює підполковник В. М. Оліферук. Чудо­ва музика лунала в парку у виконанні духового оркестру, який відновив свою роботу завдяки втручанню міського голови Сергія Антонюка. Для малечі та дорослих працювали атракціони, любителі стрільби могли позмагатися на влучність у тирі, а ті, кому до вподоби хокей, — спостеріга­ти за грою на ковзанці, облаштованій на одному зі ставків у парку.

Неповторним атрибутом свята ста­ли фігури зі снігу на головній парковій алеї, які виліпили представники ме­дичного училища, професійного ліцею, загальноосвітніх навчальних закладів міста, дитячої музичної та ху­дожньої школи, а також активісти молодіжної громадської організації «КЕДР». Старанно виконані, вони радували мешканців міста яскравими фарбами та цікавими формами. Особ­ливо сподобався шепетівчанам дра­кон, створений представниками ме­дичного училища. Щоб сфотографу­ватися з цим символом нового року, потрібно було навіть у черзі постояти.

0
репостів
0
репостів