Четвер, 21 січня 2021 — Сайт міста Шепетівка
Начальник Головного управління Національної поліції Хмельницької області Руслан Герасимчук сьогодні, 21 січня представив особовому складу та громаді новоствореного Шепетівського району начальника Шепетівського районного управління поліції Анатолія Чубенка.
Перед останнім призначенням полковник поліції Чубенко обіймав посаду начальника Красилівського відділу поліції.
Нагадаємо, що в результаті децентралізації новостворений Шепетівський район об’єднав територію колишнього Білогірського, Ізяславського, Славутського, Шепетівського, Полонського районів та місто атомників Нетішин.
З нового року цю територію обслуговує Шепетівське районне управління поліції Головного Управління Національної поліції Хмельницької області, штат якого налічує 436 працівників поліції.
За інформацією Поліція Хмельницької області

Сьогодні 32 проекти рішень розглядали під час засідання виконавчого комітету, яке провів міський голова Віталій Бузиль.

На початку засідання присутні затвердили Положення про порядок складання, затвердження фінансового плану для КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» та внесли зміни до фінансового плану підприємства на 2021 рік.

У зв’язку із закінченням строку договору на перевезення пасажирів з перевізником ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» було прийнято рішення про оголошення конкурсу на перевезення пасажирів на маршруті №4 «Залізничний вокзал — Автостанція».

Далі члени виконкому заслухали інформацію начальника РС ГУДСНС у Хмельницькій області Віктора Матвійчука про аналіз оперативно-службової діяльності 21 Державної пожежно-рятувальної частини РС ГУДСНС у Хмельницькій області та взяли її до відома.

Про стан військового обліку Шепетівської міської територіальної громади за 2020 рік та завдання по забезпеченню функціонування системи військового обліку у 2021 році доповів  головний спеціаліст по мобілізаційній та оборонній роботі міської ради Володимир Бученко.

Члени виконавчого комітету підтримали проекти рішень, які були рекомендовані до прийняття комісією з питань захисту прав дитини та затвердили Положення про комісію з питань захисту прав дитини, склад опікунської ради.

Відповідно до програми «Шкільні перевезення» на 2021-2023 роки присутні встановили вартість разового проїзду учня, який проживає у Шепетівці на рівні двох гривень. Відшкодування перевізникам за перевезених учнів буде здійснюватися за рахунок міського бюджету відповідно до затвердженого Порядку.

Про повідомну реєстрацію колективних договорів, змін та доповнень до чинних доповів начальник управління соціального захисту Сергій Білас.

Наприкінці засідання члени виконкому затвердили норми споживання комунальної послуги з постачання теплової енергії Шепетівським підприємством теплових мереж.

За словами міського голови Віталія Бузиля дане рішення дасть змогу для певної категорії населення суттєво зменшити вартість послуг з теплопостачання.

Окрім цього, розглянуті питання благоустрою міста, розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, надання дозволу на зарахування в Шепетівський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, житлові питання, видалення зелених насаджень тощо.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради. Серед 32 питань порядку денного розглядали рішення щодо зменшення тарифу централізованого теплопостачання.
"Члени виконкому одноголосно підтримали нашу ініціативу, про яку писав раніше, щодо зменшення тарифу для 1-2х та 3-4х поверхових будинків із найбільш розбалансованою системою теплопостачання, на яких не встановлено лічильники. Вдавшись до середнього показника норми споживання теплової енергії, по вищезгаданій категорії, зможемо зменшити вартість плати за теплопостачання у перерахунку середньозваженої річної норми споживання теплової енергії на 24,8% - для 3-4 поверхових будинків та на 56% для 1-2 поверхових будинків вищезазначеної категорії", - прокоментував Шепетівський міський голова Віталій Бузиль.

3 червня минулого року в Шепетівці місцевий житель помітив автомобіль свого знайомого, який йому винен 763 гривні за придбані в борг будівельні матеріали. Аби вкотре нагадати про необхідність заплатити гроші, чоловік підійшов до авта. Утім, у салоні знайомого не було, лише сиділи діти (неповнолітній і малолітній сини), котрі його впізнали. Старший син, на прохання обвинуваченого, подзвонив мамі й передав йому татів телефон для розмови. Проте той, поговоривши, забрав мобільний із собою, пообіцявши повернути після повернення боргу. Та коли за справу взялася поліція, викинув телефон, чим завдав значної шкоди інтересам потерпілого.

Про це ідеться у вироку Шепетівського міськрайонного суду, який розглядав кримінальне провадження за обвинуваченням шепетівчанина у грабежі (частина 1 статті 186 Кримінального кодексу України).

У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що познайомився з потерпілим на складі за місцем роботи, той неодноразово купував у нього будівельні матеріали. Кілька разів навіть давав у борг, бо довіряв покупцеві. Та у березні, взявши товар, знайомий гроші не повернув і на прохання не реагував. Власниця магазину попереджала, що накладе на нього штраф чи позбавить премії за цей борг. 3 червня під час розмови з дружиною потерпілого телефоном, зрозумів, що може залишити його собі як заставу до повернення грошей. Запевнив, що не користувався гаджетом, але носив із собою, аби віддати. Та коли сказали про обшук у квартирі – викинув мобільний у ставок. 

Потерпілий підтвердив, що взяв у борг в обвинуваченого будівельні матеріали, але гроші не міг повернути, бо через карантин не було роботи. Сказав, що сам телефон недорогий, та у ньому були контакти замовників, з якими він працював, тому втрата цих контактів для нього становить значну шкоду. Просив стягнути з обвинуваченого 520 гривень майнової і 25 тисяч гривень – моральної шкоди.

Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд дійшов висновку, що кваліфікація дій обвинуваченого як грабіж (ч.1 ст.186 КК України) – неправильна, та перекваліфікував їх на самоправство – самовільні, всупереч установленому законом порядку дії, правомірність яких оспорюється окремим громадянином, що заподіяли значної шкоди інтересам громадянина (стаття 356 Кримінального кодексу України).

«Отже, судом встановлено, що обвинувачений не мав на меті отримання матеріальної вигоди, а діяв з метою захисту своїх законних інтересів та інтересів свого роботодавця, проте вибрав для цього незаконний спосіб.

Таким чином, в (його) діях відсутня така обов’язкова ознака суб’єктивної сторони складу злочину, передбаченого ч.1 ст.186 КК України, як корисливий мотив, що виключає наявність складу даного злочину», – зауважує суд. 

Відтак Шепетівський міськрайонний суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого статтею 356 КК України, і призначив йому покарання  у виді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень. Також стягнув з нього 520 гривень матеріальної шкоди, частково задовольнивши цивільний позов потерпілого.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Сьогодні близько першої години ночі у Шепетівське відділення поліції надійшло повідомлення, що біля першого під’їзду будинку на вулиці Героїв Небесної Сотні, 26 було виявлено тіло непритомної жінки.

На місці події працівники поліції виявили жінку, 1988 року народження, без ознак життя. Медики підтвердили смерть. Поряд лежали уламки дашка під'їзду. Причини смерті наразі з'ясовують.

Також було встановлено, що померла жінка є мешканкою вул. 400-річчя Шепетівки.

Будинок з обваленим дашком на вул. Героїв Небесної Сотні, 26 обслуговувало комунальне підприємство “Управдом”, з січня цього року знаходиться на балансі ОСББ.

За вагомий внесок у розвиток позашкільної освіти, еколого-натуралістичної роботи учнівської молоді в закладах освіти області та з нагоди 95-річчя юннатівського руху в Україні, голова ОДА Сергій Гамалій відзначив Подякою з цінним подарунком адміністрації працю колективів педагогів-натуралістів Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (директор – Відмінник освіти України Тетяна МАНІЙЧУК) та Дунаєвецької міської станції юних натуралістів (директор – Марта ЧЕКМАН).

Шепетівські натуралісти та їх дунаєвецькі колеги багато років поспіль упевнено утримують за собою лідируючі позиції в еколого-натуралістичній творчості не лише на теренах рідного краю, а й на всеукраїнському рівні, за що мають ряд почесних відзнак і заслужених високих нагород від столичної дирекції Національного ЕНЦУМ Міністерства освіти і науки України та Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України. Більш детально про здобутки цих обох позашкільних закладів можна довідатися на сайті Хмельницького обласного ІППО за посиланнями: Шепетівський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Дунаєвецька станція юних натуралістів

Сподіваємось, що центри і надалі активно працюватимуть задля розвиту юннатівського руху на Хмельниччині, і ми станемо свідками їх творчості і яскравих трудових звершень дорослих та юних натуралістів Шепетівщини й Дунаєвеччини.

За інформацією Хмельницького ОЕНЦУМ

Хмельницька ОДА інформує: станом на 12.00 21 січня в Хмельницькій області зареєстровано 42801 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. З них 1505 – діти, 3313 – медпрацівники.

Виявлено 202 нових випадки захворювання:

47 – м. Кам’янець-Подільський

5 – м. Нетішин

7 – м. Славута

3 – м. Старокостянтинів

48 – м. Хмельницький

8 – м. Шепетівка

11 – Волочиський район

6 – Городоцький район

6 – Деражнянський район

2 – Дунаєвецький район

2 – Ізяславський район

10 – Кам’янець-Подільський р-н

2 – Красилівський район

6 – Летичівський район

3 – Новоушицький р-н

2 – Славутський район

4 – Старокостянтинівський р-н

3 – Старосинявський район

8 – Теофіпольський район

12 – Хмельницький район

1 – Чемеровецький район

2 – Шепетівський район

4 – Ярмолинецький район

На лікуванні перебуває 3403 особи: 594 лікується стаціонарно, 2809 – амбулаторно. З них 103 – діти, 175 – медпрацівники.

Розподіл стаціонарних хворих в закладах області:

КП ХІЛ хворих – 92, підозр – 3

КНП Волочиська ЦРЛ хворих – 21, підозр – 7

КНП Городоцька ЦРЛ хворих – 31, підозр – 7

КНП Ізяславська ЦРЛ хворих – 14, підозр – 10

КНП Кам’янець-Подільська ЦРЛ хворих – 32, підозр – 13

КНП Старокостянтинівська ЦРЛ хворих – 38, підозр – 13

КНП Хмельницька МЛ хворих – 73, підозр – 13

КНП Хмельницька ЦРЛ хворих – 3, підозр – 13

КНП Шепетівська ЦРЛ хворих – 17, підозр – 9

КНП Дунаєвецька ЦРЛ хворих – 21, підозр – 12

КНП Красилівська ЦРЛ хворих – 29, підозр – 40

КНП НМР “СМСЧ м.Нетішин” хворих – 22, підозр – 7

КП Славутська ЦРЛ хворих – 19, підозр – 12

КНП Віньковецька ЦРЛ хворих – 9, підозр – 6

КНП Теофіпольська ЦРЛ хворих – 31, підозр – 0

КНП Деражнянська ЦРЛ хворих – 17, підозр – 7

КНП Чемеровецька ЦРЛ хворих – 15, підозр – 4

КНП Кам’янець-Подільська МЛ хворих – 55, підозр – 9

КНП “Хмельн. обл. госпіталь ВВ” хворих – 0, підозр – 0

КНП Полонська ЦРЛ хворих – 28, підозр – 10

КНП “Хм. міськ. перинат. центр” хворих – 5, підозр – 0

КНП “Летичівська ЦРЛ” хворих – 15, підозр – 0

КНП ХОЗЗНПД (с.Скаржинці) хворих – 1, підозр – 29

Військова частина А2339 хворих – 4, підозр – 1

ДУ ТМО МВС Укр. По Хм обл хворих – 2, підозр – 2

Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 33,7% (594 хворих, 227 підозр).

Одужало 38643 особи (90,3% від підтверджених випадків), з них 1402 – діти, 3125 – медпрацівники.

Одужало ще 475 осіб:

27 – м. Кам’янець-Подільський

7 – м. Нетішин

3 – м. Славута

19 – м. Старокостянтинів

177 – м. Хмельницький

1 – м. Шепетівка

4 – Білогірський район

7 – Віньковецький район

77 – Волочиський район

1 – Городоцький район

5 – Деражнянський район

1 – Дунаєвецький район

3 – Ізяславський район

20 – Кам’янець-Подільський р-н

8 – Красилівський район

9 – Летичівський район

41 – Полонський район

11 – Старокостянтинівський р-н

8 – Старосинявський район

19 – Теофіпольський район

21 – Хмельницький район

1 – Чемеровецький район

5 – Ярмолинецький район

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 755.

Зареєстровано ще 5 летальних випадків:

1 – м. Кам’янець-Подільський (жінка 72 роки)

1 – м. Хмельницький (чоловік 69 років)

1 – Старокостянтинівський р-н (чоловік 71 рік)

1 – Хмельницький район (жінка 57 років)

1 – Ярмолинецький район (чоловік 53 роки)

Співчуваємо рідним та близьких померлих.

СOVID-статистика в розрізі територій області на 12.00 така:

• м. Кам’янець-Подільський: всього випадків – 4037; з них лікуються – 305; одужали – 3651; летальних – 81

• м. Нетішин: всього випадків – 1927; з них лікуються – 69; одужали – 1838; летальних – 20

• м. Славута: всього випадків – 1712; з них лікуються – 53; одужали – 1641; летальних – 18

• м. Старокостянтинів: всього випадків – 1112; з них лікуються – 52; одужали – 1036; летальних – 24

• м. Хмельницький: всього випадків – 10557; з них лікуються – 1612; одужали – 8795; летальних – 150

• м. Шепетівка: всього випадків – 1030; з них лікуються – 52; одужали – 946; летальних – 32

• Білогірський район: всього випадків – 724; з них лікуються – 42; одужали – 663; летальних – 19

• Віньковецький район: всього випадків – 861; з них лікуються – 40; одужали – 813; летальних – 8

• Волочиський район: всього випадків – 2550; з них лікуються – 115; одужали – 2400; летальних – 35

• Городоцький район: всього випадків – 1793; з них лікуються – 168; одужали – 1589; летальних – 36

• Деражнянський район: всього випадків – 876; з них лікуються – 49; одужали – 815; летальних – 12

• Дунаєвецький район: всього випадків – 1851; з них лікуються – 64; одужали – 1759; летальних – 28

• Ізяславський район: всього випадків – 565; з них лікуються – 14; одужали – 538; летальних – 13

• Кам’янець-Подільський р-н: всього випадків – 2045; з них лікуються – 121; одужали – 1889; летальних – 35

• Красилівський район: всього випадків – 1495; з них лікуються – 75; одужали – 1387; летальних – 33

• Летичівський район: всього випадків – 997; з них лікуються – 28; одужали – 957; летальних – 12

• Новоушицький р-н: всього випадків – 972; з них лікуються – 56; одужали – 897; летальних – 19

• Полонський район: всього випадків – 1156; з них лікуються – 95; одужали – 1029; летальних – 32

• Славутський район: всього випадків – 699; з них лікуються – 19; одужали – 668; летальних – 12

• Старокостянтинівський р-н: всього випадків – 344; з них лікуються – 32; одужали – 297; летальних – 15

• Старосинявський район: всього випадків – 666; з них лікуються – 26; одужали – 630; летальних – 10

• Теофіпольський район: всього випадків – 1375; з них лікуються – 76; одужали – 1276; летальних – 23

• Хмельницький район: всього випадків – 952; з них лікуються – 138; одужали – 792; летальних – 22

• Чемеровецький район: всього випадків – 737; з них лікуються – 29; одужали – 684; летальних – 24

• Шепетівський район: всього випадків – 344; з них лікуються – 15; одужали – 314; летальних – 15

• Ярмолинецький район: всього випадків – 1424; з них лікуються – 58; одужали – 1339; летальних – 27

Вчора, 20 січня, о 7:32 ранку виникла пожежа приватного житлового будинку у смт Гриців Шепетівського району.

Як зазначають рятувальники, імовірною причиною загоряння став недолік конструкцій будинку, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. У результаті вогнем було пошкоджено речі домашнього вжитку, із завданими збитками на суму 1000 грн.

Під час ліквідації пожежі було виявлено тіло загиблого чоловіка, 1963 року народження.

За інформацією оперативно-координаційного центру
ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

21 січня фахівці Шепетівського районного сектору здійснили рейд вулицями міста Шепетівка, аби вкотре поспілкуватися з його жителями про основні причини загорянь у житловому секторі.

Особливу увагу рятувальники зосередили на малозахищених верствах населення, які є найбільш уразливими до численних небезпек: багатодітні сім’ї, самотні літні люди, а також неблагополучні родини чи особи, що зловживають алкоголем. Під час рейду фахівці ДСНС нагадали людям правила безпечного поводження з електрострумом та відкритим вогнем, наголосили на обережності під час використання пічного опалення. Крім того, вогнеборці оглянули домогосподарства, звернувши увагу на порушення, які рекомендували господарям якнайшвидше усунути, аби запобігти загорянню.

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає краян бути обачними і дбати про власне життя й життя близьких. Не варто легковажити елементарними правилами пожежної безпеки.

Кожному співрозмовнику рейдовики розповіли, як поводитись у разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації та вручили листівки із застереженнями і пам’ятки на протипожежну тематику.

Шепетівський районний сектор
ГУ ДСНС у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів