Вівторок, 03 листопада 2015 — Сайт міста Шепетівка
Староволинський бал у Грицеві
Розділ Культура
Нещодавно випадково відкрила інтернет-сторінку і натрапила на інформацію про «Віденський бал», що проводився у Києві. Як на мене, бал – якась надзвичайна подія, що дає можливість долучитися до того чистого й високого, що відчувають, напевно, тільки європейські аристократи.

Пригадала Староволинський бал у Грицеві, що відбувся у вересні цього року… Звичайно, порівняти їх справа абсолютно нереальна. Але чому б не спробувати?..
Плющ звичайний (Hedera helix)
Розділ Інше
03 листопада 2015, 22:38

Плющ звичайний

Далеко не у всіх лісах помірних широт росте плющ звичайний. Від лісів Дністра по лісах його притоків, на північ, поширився він Бог вість коли десь із півдня. Плющ звичайний це тіньовитривала лісова ліана. Більшість рослин мають дужі схожі види, які об’єднуються у великі родини. Приналежність рослини до родини можна впізнати по особливостям будови листків, квітки, стебла а інколи навіть схожий запах вказує на родинні зв’язки рослин. У плюща ж у нашому лісі немає родичів. Він один тут. Із своєї екзотичної родини. Родини аралієвих. До цієї ж родини відноситься далекосхідний жень-шень. А ще плющ рослина реліктова. Він тут із давніх часів, часів льодовикових. Та найбільше дивацтво плюща – це те, що він рослина субтропічна. І тут, у нас, у холодних помірних широтах, росте на свій страх та ризик.

29 жовтня у краєзнавчому відділі відбувся урок пам`яті, присвячений "кіборгу" Кашлакову Василю Олеговичу, командиру взводу 93-ї бригади, який загинув 25 серпня 2015 року в районі села Невельське Ясинуватського району Донецької області. 28 жовтня йому було б 28 років. Про це повідомили на сторінці Обласного літературно-меморіального музею Миколи Островського у Фейсбуці.
Вчора, 2 листопада, на автодорозі «Шепетівка – Чуднів – Бердичів» 33-річний водій, керуючи автомобілем ВАЗ-21013, здійснив виїзд на смугу зустрічного руху, та допустив зіткнення з автомобілем «Фіат Добло», в салоні, якого перебувала 2-х місячна дитина.
0
репостів
0
репостів