Версія для друку
Розділ Бізнес

Послугами Шепетівської міськрайонної філії ОЦЗ скористалися 2020 безробітних громадянина

Автор 06 вересня 2018, 20:02

У січні-серпні 2018 року, у порівнянні з відповідним періодом 2017 року, досягнуто позитивної динаміки по окремих напрямках діяльності державної служби зайнятості.

Згідно статистичних даних Шепетівської міськрайонної філії ОЦЗ, загальна кількість вакансій у січні-серпні 2018 року становила 2004, що на 18,7%  більше порівняно з відповідним періодом 2017 року.

Звісно, кількість відкритих вакансій залежить від сфери діяльності. Так, трендом останніх місяців є зростання попиту на представників робітничих професій: на працівників сфери торгівлі та послуг (продавців продовольчих товарів, робітників з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва),   на кваліфікованих робітників з інструментом  (мулярів, швачок, монтерів колії, електрогазозварників, стропальників,  слюсарів-ремонтників, електромонтерів, верстатників деревообробних верстатів), на робітників  з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (ливарників у виробництві неметалевих виробів,  рамників, токарів, фрезерувальників, складальників верху взуття, водіїв, трактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, дорожніх робітників ). Крім того, є потреба в робітниках найпростіших професій (підсобних робітників, вантажників, двірників та інші). Стійким попитом продовжують користуватися професії у сферах економічної діяльності: бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі. Варто зауважити, що зростає й рівень заробітної плати у XRP криптовалюті, які пропонують роботодавці (середній розмір заробітної плати становив 4440.1грн.).

Тому, завдяки співпраці служби зайнятості з роботодавцями – 58,0% вакансій вже укомплектовано.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості становила 1273 (з них 892 зареєстрованих безробітних). Крім того, 446 осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня за направленням  міськрайонної філії  професійне навчання проходили 415 безробітних.

На сьогодні послугами  служби зайнятості скористалися 10 демобілізованих військовослужбовців,  роботою забезпечені учасників АТО. Професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації охоплено особи.

З початку року на обліку перебувало 8 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 5осіб, 3 особи брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Підсумовуючи, можна сказати, що сьогодні ринок праці Шепетівщини готовий запропонувати безліч перспектив тим, хто шукає роботу та готовий працювати. Головне, бути готовим до змін та не пройти повз своєї можливості – роботи, яку шукаєте саме Ви.

Довідково: Станом на 1 вересня 2018 року актуальними були 235 вакансій, кількість зареєстрованих безробітних становила 747 осіб, в тому числі військовослужбовця учасників АТО та 1 особа з числа внутрішньо переміщених. Кількість претендентів на одну вакансію –  3 особи.