Середа, 09 серпня 2017 — Сайт міста Шепетівка

8 серпня 2017 року Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області у відкритому судовому засіданні визнав винними двох курсантів Національної Академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного Б. та О. у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а також цивільну особу К. – у вчиненні злочину, передбаченого п.п.11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство на замовлення, вчинене з корисливих мотивів групою осіб).

7 серпня близько 01.00 години в м. Шепетівка по вулиці Судилківській поблизу АЗС 34-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Ауді А6», не впорався з керування та допустив з’їзд у кювет.

З 4 по 7 серпня члени учнівського лісництва «Юні лісівники» Шепетівської ЗОШ № 6 разом з інженером лісових культур ДП «Шепетівський лісгосп» А.О.Кирильчук  взяли участь у молодіжному етноекофестивалі «Новомалинська Любава», що проходив на території сіл Межиріч і Новомалин Остозького району Рівненської області.  До його програми включили  освітньо-ігрову програму для учнівської молоді, виставки майстрів ужиткового мистецтва, майстер-класи, виступи музичних і танцювальних колективів, танці навколо ватри.

Діти здійснили екскурсію у Національний природний парк «Дермансько-Острозький», відвідали ярмарок народних умільців, презентацію козацьких бойових мистецтв,  побували на змаганнях зі спортивного туризму.

Основна ж дислокація під час фестивалю була на платформі дитячо-юнацького проектного табору «Країна мрій» в наметовому містечку.  Кожен день розпочинався ранковою руханкою від козака-характерника.

Захоплюючим був етнографічний квест,  який проходив під гаслом козаків: не зрадь друга в біді, не злукав перед ним, не чекай доки він попросить допомоги, запропонуй її першим, не нашкодь природі. Справжніми друзями шепетівчан стала команда учнів із Радошівки Ізяславського району, із якими довелось проходити випробовування, а саме: плетіння браслетів виживання, створення hand-made оберегів, веслування на байдарках, вправи із скалолазання, естафети «Козацькі забави», складання і співання українських пісень, створення малюнків петриківським розписом.

Втомлені, але щасливі, учні поверталися в намети. А вечорами таборівці мали змогу і потанцювати на етнодискотеці, і переглянути фільм у кінотеатрі під відкритим небом. На жаль, три дні минули швидко. Проте таке насичене дозвілля ніколи не забудеться.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу.

У ніч на 8 серпня зловмисник викрав із конюшні Городищенського чоловічого монастиря 10-річну кобилу, вартість якої оцінюється приблизно у 25 тисяч гривень. По «гарячих слідах» оперативники затримали зловмисника в сусідній Житомирській області, а тварину повернули власникам.

0
репостів
0
репостів