Версія для друку
Розділ Суспільство

Сесія міськради: міська лазня, заборона нічного продажу алкоголю, бюджет на 2022 рік, ремонт криниць, перейменування дитячих садків

Автор 24 грудня 2021, 15:55

23 грудня відбулось чергове засідання сесії Шепетівської міської ради. У ході засідання депутати розглянули близько 60 питань порядку денного.

На початку пленарного засідання сесії Шепетівської міської ради відбулася акція поширення Вифлеємського Вогню Миру. Це символічний Вогонь, який скаути привозять з місця народження Ісуса Христа у Вифлеємі та поширюють по всьому світу.

Далі згідно з порядком денним підтримали депутатський запит Надії Качоровської щодо роботи міської лазні.

Розглянули блок земельних питань, серед яких надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та їх затвердження, про передачу на умовах оренди сформованих земельних ділянок, виготовлення та затвердження технічної документації, поновлення договорів оренди.

Затвердили Програму підтримки учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік та Порядок відшкодування витрат за надані послуги, який визначає механізм використання коштів бюджету Шепетівської міської ТГ передбачених на забезпечення учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни медичним обслуговуванням. До таких послуг пільгових категорій осіб згідно Порядку відносяться безоплатне зубопротезування (за винятком протезування із дорогоцінних металів та прирівняних до них матеріалів) та безоплатного придбання ліків за рецептами лікарів.

Прийнято у комунальну власність Шепетівської міської територіальної громади будівлю побутово-оздоровчого комплексу «Милосердя» з комунальної власності Шепетівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та визначено балансоутримувачем Шепетівський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Затвердили програму соціально-економічного  розвитку Шепетівської міської територіальної громади  на 2022 рік, метою якої є створення умов для підвищення конкурентоспроможності промисловості та підприємництва. У програмі визначені проблемні питання та пріоритетні завдання, серед яких забезпечення нових можливостей для розвитку промисловості, зміцнення співпраці між підприємствами, інвесторами, міською радою та іншими зацікавленими сторонами, сприяння підвищенню конкурентоспроможності суб’єктів господарювання та забезпечення доступу суб’єктів підприємництва до фінансових ресурсів.

У ході засідання розглянули питання про затвердження нормативних документів з питань оренди майна комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади. Відповідно до рішення затвердили методику розрахунку  орендної плати за комунальне майно, примірний договір оренди нерухомого майна, іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності, порядок виконання контрольних функцій у сфері оренди комунального майна  та порядок розподілу орендної плати за комунальне майно Шепетівської міської ТГ.

Депутати підтримали проект рішення про впорядкування продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на  території  Шепетівської міської територіальної громади, за яким обмежується час продажу алкогольних напоїв  в торговельних закладах Шепетівської міської територіальної громади   (крім закладів ресторанного господарства)  шляхом заборони їх продажу з 22:00 год до 08:00 год.

Після обговорення затвердили програму медико‑соціального забезпечення пільгових категорій населення Шепетівської ТГ  на 2022 — 2024 роки. Основними завданнями програми є забезпечення пільгових категорій населення лікарськими засобами та відшкодування витрат, пов’язаних з відпуском лікарських засобів безоплатно та на пільгових умовах.

Наступним рішенням затвердили програму висвітлення діяльності Шепетівської міської ради, її виконавчих органів у засобах масової інформації у 2022 році.

Підтримали внесення змін до бюджету громади на 2021 рік.

Наступним розглянули одне з основних питань засідання – проект рішення Про бюджет Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік. Дохідна частина бюджету на 2022 року у порівнянні із 2021 роком зростає на 65 802 374 грн, а це більше на 15,1%. В тому числі загальний фонд зростає на 62 468 673 грн, або на 17,2%, а спеціальний фонд зросте на 3 333 701, тобто на 51% більше. Загальний бюджет на 2022 рік становитиме 436 491 864 грн. Видатки загального фонду бюджету збільшено у порівнянні із 2021 на суму 63 056 859 грн (17,4%) а за спеціальним фондом видатки становлять 10 078 802 грн, що на 2 745 515 грн більше бюджету 2021 року (37,4%).

Затвердили міську програму виготовлення містобудівної документації на 2022 -2024 роки, та затвердили проект містобудівної документації: «Детальний план території  під розташування відпочинкового комплексу за межами населених пунктів на території Шепетівської міської територіальної  громади.

Відповідно до внесених змін до програми благоустрою міста Шепетівка, сіл Плесна Пліщин та Жилинці на 2018-2022 роки буде проведено ремонт криниць, а саме встановлення криничних грибків.

Розглянувши звернення Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, у зв’язку зі збільшенням статутного капіталу депутати підтримали затвердження статуту комунального підприємства в новій  редакції.

У ході засідання, з метою приведення у відповідність до вимог законодавства установчих документів закладів освіти, його учасники розглянули та підтримали проекти рішень про перейменування дитячих садочків міста Шепетівка та затвердили статути в новій редакції. Відповідно до внесених змін дошкільні навчальні заклади змінюють назву на «заклади дошкільної освіти», а посада «завідувач» змінюється на – «директор».

Після обговорення та внесення доповнень підтримали проект рішення про затвердження плану роботи міської ради на перше півріччя та розглянули звіт про розгляд депутатських звернень та запитів.

Рішенням сесії з балансу виконавчого комітету на баланс Шепетівської ДЮСШ передали футбольне поле зі штучним покриттям, яке розташоване по проспекту Миру 12-а.

Пресслужба ШМР