Версія для друку
Розділ Суспільство

Колишній заступник шепетівського міського голови втрапив у скандал

Автор 20 вересня 2021, 18:50
Пам'ятник жертвам загиблим у Бабиному Яру Пам'ятник жертвам загиблим у Бабиному Яру

Глава Всеукраїнського єврейського конгресу Едуард Долинський поскаржився на своїй сторінці у фейсбуці на коментарі ексзаступника мера Шепетівки та клірика ПЦУ. На сторінці Українського інституту національної пам'яті вони дорікали євреям за гріхи перед українцями.

За словами колишнього заступника мера Шепетівки Юрія Вахоцького, Бабин Яр був "божою карою" за Голодомор, в результаті якого в Україні загинули щонайменше 3,9 млн осіб. Кара, на його думку, запізнилася на 8 років і виявилася неповною.

d49e7a96 0764ef80667a55e75107bf4476004f3a

Павло Пантілов, який іменує себе отцем Саврадимом, погодився з таким трактуванням подій і додав, що на "ж*дівському народі" лежить великий гріх. Пастир стурбований тим, що весь народ не приніс покаяння, очевидно забувши при цьому, що єврейський народ у більшості своїй не сповідує православне християнство і тому не може принести покаяння православному священику.

"Чомусь ми поважаємо і співчуваємо жи*дам за Бабин Яр, а вони наш Голодомор не визнають. Може, тому що це творилося руками саме жи*івського керівництва?" — запитує Пантілов.