Версія для друку
Розділ Суспільство

Шепетівкаводоканал оновив міські бювети

Автор 12 серпня 2021, 16:02

Нещодавно Шепетівкаводоканал замінив фільтри та покращив зовнішній вигляд міських станцій доочистки питної води. Нагадаємо, таких у Шепетівці є три: на просп. Миру, 28Д, вул. Старокостянтинівське шосе, 30Б та вул. Українській, 67В.

“Ми замінили фільтри попередньої очистки та постфільтри, а також фільтруючі речовини трьох видів. Перевірили технічні налаштування. Оновили ультрафіолетові випромінювачі”, - інформує головний інженер Шепетівкаводоканалу Андрій Савчук.

Окрім внутрішніх робіт бюветів, працівники водоканалу покращили і їх зовнішній вигляд.

“Пофарбували будівлі станцій доочистки води. Оббили місця, де постійно проливається вода, нержавіючим металом. Також вже частково оновили колір лавок, які облаштовані на прилеглих територіях бюветів”, - додає Андрій Савчук.

Він також зауважує, що вода на станціях доочистки відповідає усім санітарним нормам:

“Лабораторія регулярно проводить моніторинг стану води. До того ж не менше 2-х разів на тиждень на кожну станцію виїжджає бригада фахівців водоканалу, які перевіряють обладнання та за потреби досипають реагенти додаткової очистки води”.

Користування міськими бюветами для мешканців громади залишається безоплатним.

“З усіх трьох станцій доочистки за рік шепетівчани споживають близько 5 тисяч кубів води. Витрати на закупівлю необхідних матеріалів бюветів компенсують з бюджету міста, а обслуговування та виконання робіт здійснюємо силами Шепетівкаводоканалу. Просимо мешканців цінувати та берегти спільне майно громади”, - говорить директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства