Версія для друку
Розділ Суспільство

У Шепетівці вшанували пам’ять Анатолія Андрощука

Автор 29 липня 2021, 12:40

29 липня 2018 року в зоні АТО (ООС) загинув наш земляк, шепетівчанин, начальник радіолокаційної станції батареї управління артилерійської розвідки бригадної артилерійської групи, прапорщик Анатолій Андрощук.

29 липня заступник міського голови Віталій Янушевський взяв участь у годині пам’яті приуроченій до річниці загибелі Анатолія Андрощука, який трагічно загинув в зоні АТО (ООС).

У краєзнавчому відділі музею пропаганди учасники заходу вшанували подвиг героя хвилиною мовчання, розповідали про життя Анатолія, його службу у війську та читали присвячені йому вірші. Присутні висловили слова підтримки родині військовослужбовця та поклали квіти до меморіальної дошки.

Анатолій народився 31 березня 1977 року в м. Шепетівці. Навчався у ЗОШ № 6. Після школи здобував освіту у Шепетівському технікумі ПДАТУ. Згодом навчався у школі прапорщиків, служив у в/ч А 3730 (12-те містечко), у ШВК № 98. Захищати країну пішов у складі 24-ї аеромобільної бригади у жовтні 2017 року.

З 13 січня 2018 року бригада дислокувалася у зоні проведення АТО (ООС). Під час несення чергування Анатолій отримав кульові поранення. Першого серпня 2018-го року шепетівчани проводили в останню путь свого земляка.

Події на Донбасі – наш спільний біль, наша спільна біда. Тому шана і честь тим, хто захищає нас від агресора, а загиблому Анатолію – вічна пам’ять!

За матеріалами Музею пропаганди та Шепетівської міської ради