Версія для друку
Розділ Суспільство

Засідання виконкому: відключення будинків від теплопостачання, сміття, тарифи, лазня, ремонт ліфтів, видалення дерев та білборди

Автор 23 липня 2021, 14:35

22 липня у ході чергового засідання виконкому його учасники розглянули 40 питань порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

Відповідно до протоколів зборів співвласників багатоквартирних будинків про згоду на відключення будинків від мереж централізованого опалення та рішення постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем централізованого опалення виконком підтримав від’єднання 9 «розбалансованих» житлових будинків від системи централізованого опалення.

У ході засідання затвердили Шепетівському підприємству теплових мереж середньозважені норми споживання комунальної послуги з постачання теплової енергії на опалювальний сезон 2021- 2022 років для категорії населення.

Після тривалого обговорення члени виконавчого комітету встановили для Шепетівського підприємства теплових мереж тарифи на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) для наступних категорій споживачів: для населення у розмірі — 2499,43 грн./Гкал (з ПДВ); для бюджетних установ — 2531,59 грн./Гкал (з ПДВ); для інших споживачів (крім населення) у розмірі - 2542,14 грн./Гкал (з ПДВ).

Члени виконкому прийняли рішення про повідомну реєстрацію змін та доповнень до чинного колективного договору та підтримали надання дозволу для зарахування в Шепетівський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю дитини групи ризику.

Рішенням виконкому встановлено тарифи на послугу з поводження з твердими побутовими відходами для КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство», які востаннє змінювалися у 2016 році.  Для населення, бюджетних установ та організацій та інших споживачів тариф становитиме – 125,44 грн. за куб. м. До складу послуги входять: вивезення побутових відходів – 103,98 грн. за куб. м. та захоронення побутових відходів – 21,46 грн. за куб. м.

Широкого обговорення набрало питання про встановлення тарифів на користування міською лазнею. Існуючий тариф на послуги міської лазні встановлений рішенням виконавчого комітету Шепетівської міської ради у 2019 році. За даний період значно зросли ціни на всі складові тарифу, а саме: вартість електроенергії, мінімальної заробітної плати, зросла вартість комунальних послуг.

Врахувавши лист Шепетівського комунального підприємства водопровідно‑каналізаційного господарства та пропозиції напрацьовані на громадських слуханнях учасники засідання встановили новий тариф на користування лазнею. Відповідно до рішення сауна буде коштувати 140 гривень; ванни № 1,2,3,4,5 – 90; загальний зал – 70 гривень з однієї особи за дві години.

Окрім того було встановлено пільгову вартість квитка в загальний зал (чоловічий, жіночий) в розмірі 50% — 35 гривень з однієї особи за дві години для інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих учасників АТО, учасників війни, дітей війни, ветеранів праці; для дітей-інвалідів; для дітей віком до 14 років.

Наступними рішеннями виконавчий комітет затвердив проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт ліфтів в житловому будинку по проспекту Миру, 36 (1,2 під’їзди) та прийняв рішення про реалізацію спільного проекту «Відкрите місто»: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади з метою запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем та налагодження результативної співпраці. Згідно з цим проектом, буде запущено онлайн карту для звернень громадян з комунальних питань.

Учасники засідання прийняли рішення з питань захисту прав дитини, які були розглянуті профільною комісією та рекомендовані до прийняття.

Також розглянули житлові питання та надали приміщення для проживання, як соціальне житло для особи, яка була віднесена до досягнення 23 років до осіб з числа дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед іншого у ході засідання розглянули питання про розміщення зовнішньої реклами та питання про видалення зелених насаджень, відповідно до якого будуть видалені аварійні та сухостійні дерева за заявами містян.

Насамкінець після обговорення, внесення правок та пропозицій рішенням виконкому затвердили Регламент виконавчого комітету Шепетівської міської ради.