Версія для друку
Розділ Суспільство

До голосування громадського бюджету допустили 3 проекти, 2 відхилили та 2 відправили на доопрацювання

Автор 15 червня 2021, 17:10

Розпочато засідання комісії з розгляду проектів «Громадського бюджету Шепетівської міської територіальної громади». Цьогоріч на розгляд комісії було подано 7 проектів.

Членами комісії було обрано голову комісії — заступника міського голови Віталія Янушевського. Проекти 2021 відрізняються різноплановістю та відмінністю напрямків, серед них і проекти благоустрою міста і патріотично-культурного напрямку. Кожен з проектів підлягав детальному обговоренню членів комісії, вивірявся на відповідність «Положенню про громадський бюджет Шепетівської міської територіальної громади».

Три проекти «Громадського бюджету» було підтримано членами комісії та рекомендовано для допущення до голосування:

  • «Реконструкція скверу ім. Валі Котика»
  • «Стерилізація безпритульних тварин»
  • «Громадські вбиральні».

Щодо двох проектів, а саме: «Дзвін пам’яті» та «Сучасна площа — #ЦЕНТРО_CiTY», комісією було визначено потребу додаткового обговорення поданих проектів спільно із авторами, тому засідання комісії було призупинено. Дату та час продовження обговорення проектів буде оприлюднено, а також запрошено авторів.

«Розглянувши усі проекти, обрала і проголосувала за ті, які є актуальними для нашого міста. Вважаю, що проекти громадського бюджету мають бути сучасними і доступними для усіх мешканців, саме тому не голосувала за проекти, які суперечать принципу загальнодоступності. До двох проектів рекомендували внести зміни. Чекаємо відповіді від авторів. Хочу, щоб мешканці були активнішими та відстоювали свою інтереси, » — коментує член комісії, Катерина Васьківська.

Проекти «Спортивний майданчик «Move up» та «Інтерактивний тир «Захисник Вітчизни»» було відхилено як такі, що не відповідають пунктам 1.3.7 та 1.9 «Положення про громадський бюджет Шепетівської міської територіальної громади».

Шепетівська міська рада