Версія для друку
Розділ Суспільство

Відбувся круглий стіл «#школа без булінгу»

Автор 02 червня 2021, 15:20

Сьогодні в приміщенні Виконавчого комітету Шепетівської міської ради проходить круглий стіл «#школа без булінгу», який проводиться в рамках обласного соціального проєкту з протидії насильству. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

Участь в роботі круглого столу взяв міський голова Віталій Бузиль, заступник керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради Тетяна Зеленко, голова Шепетівської районної ради Олег Кулінський, модератор проєкту Сергій Ковальчук, а також представники Департаменту освіти і науки ОДА, Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області  служби у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації та Шепетівської міської ради, психологи та освітяни.

Учасники зустрічі обговорили проблему цькування у школах, загрози булігу в інтернеті, заходи з протидії на території Шепетівського району та психологічні особливості виникнення та подолання цього явища у шкільному середовищі.

Доповідачі ознайомили присутніх з роллю психологічної служби у попередженні та подоланні булінгу в освітньому середовищі та поінформували про шляхи протидії та попередження цієї форми психологічного насильства, що відбувається за участі неповнолітніх засуджених за вчинення кримінальних правопорушень.

Також наголосили на важливості просвітницької діяльності щодо попередження та профілактики насильства у закладах освіти Хмельниччини та представили план заходів спрямованих на запобігання та продидію булінгу.

У рамках круглого столу «#школа_без_булінгу» його доповідачі провели для освітян міста та  Шепетівського району тренінг, який покликаний звернути увагу на дану проблему серед підростаючого покоління, її причини, форми, можливу відповідальність та запобігання ганебному явищу.

Спікери поділились з учасниками тренінгу шляхами профілактики та протидії насильству в шкільному середовищі. Надали інформацію про необхідність запровадження плану дій щодо подолання булінгу у навчальних закладах, наголосили на необхідності грунтовної роботи з батьками учнів та доступності для дітей інформації про гарячі лінії та можливість отримати допомогу.

Також під час тренінгу освітяни отримали відповіді на гострі запитання, які найчастіше виникають у тих, хто зіштовхнувся із цькуванням. Серед них: послідовність дій та відповідальність усіх сторін у випадку виявлення та доведення випадку булінгу та його види.

Обговорили психологічні особливості виявлення поведінкових ознак булера, спостерігачів та жертви булінгу. Доповідачі застерегли від замовчування таких випадків, оскільки це тільки погіршує ситуацію.

Останнє редагування 02 червня 2021, 16:07