Версія для друку
Розділ Суспільство

Хмельниччині за індикаторними показниками поки не "світить" вихід з "червоної" зони

Автор 21 квітня 2021, 20:36

Під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на Хмельниччині. Також до спілкування долучився керівник оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, Микола Габрикевич.

Наразі на амбулаторному лікуванні в області знаходиться 13822 особи, стаціонарно лікується – 2154, на самоізоляції перебуває – 12123.

Область продовжує перебувати у “червоній” зоні. Так, із шести індикаторних показників наразі фіксується перевищення ще по трьом показникам: епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в області складає 119,6% при нормативному показнику 100%; показник рівня госпіталізації перевищує майже в 2 раза максимально допустимий критерій у 60 осіб на 100 тис. населення і на сьогоднішній день складає 111,8; показник завантаженості ліжок з киснем в області становить 67,5% (без врахування осіб з підозрою на COVID-19) при допустимому показнику 65%.

В медичних закладах області, які надають допомогу хворим на COVID-19, розгорнуто 3328 ліжок, з них киснем забезпечено 2715 або 81,6%.

Від початку вакцинальної кампанії в області щепилося 17 123 особи, з них: 9052 жінки і 8071 чоловік. За минулу добу вакциною CoviShield було щеплено 390 осіб, CoronaVac – 109 осіб, Pfizer-BioNTech – 216.

По області щеплення проводять 19 мобільних бригад, розгорнуто 61 пункт щеплення. На 15 квітня область отримала 5680 доз вакцини CoronaVac, також додатково було розподілено 4670 доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Відповідно до ініціативи Президента України Володимира Зеленського, на Єдиному порталі державних послуг «Дія» з 19 квітня розпочалася реєстрація заявок на отримання державної допомоги для фізичних осіб – підприємців і найманих працівників, які були змушені припинити свою діяльність у зв’язку з посиленням карантинних обмежень через поширення коронавірусу. Так, за перший день таким правом скористалися понад 116 тис. українців. Разом з тим, не зможуть розраховувати на таку компенсацію наймані працівники, які на дату звернення працюють у суб’єкта господарювання, що не нарахував єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за всі місяці відповідного кварталу або якщо середня зарплата найманого працівника перевищує 30 тис.грн.

Невдовзі християни святкуватимуть Великдень. Тож спікери закликали жителів області та священників дотримуватися карантинних обмежень під час богослужінь в Великодні дні: масковий режим, дистанція, обмеження кількості парафіян у приміщенні, запровадити онлайн богослужіння або їх проведення на дворі, утриматися від відвідувань та приймання гостей, відкриті двері для провітрювання приміщень.

Спікери висловили подяку керівництву “Запоріжсталі”, газотранспортної компанії ДП “Мессер Україна” (м.Дніпро) та інших компаній, народним депутатам від Хмельниччини за активну позицію та допомогу із забезпеченням киснем закладів, що надають допомогу хворим на COVID-19.

Відео