Версія для друку
Розділ Суспільство

У Шепетівці продовжили заборону на відвідування шкіл та дитячих садочків

Автор 16 квітня 2021, 17:01

Сьогодні відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки Шепетівської міської ради. Розглядали питання про заходи із запобігання поширенню на території Шепетівської міської територіальної громади распіраторної хвороби COVID-19, спричинені коронавірусом SARS-CoV-2.

Основними рішеннями було підтримка рішення обласної комісії з відновлення роботи громадського транспорту з 19 квітня 2021 року та продовження карантину у освітніх закладах до 25 квітня 2021 року.

На виконання позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Хмельницької обласної державної адміністрації протокол №8 від 15 квітня 2021 року.

Комісія вирішила:

1. Установит на території Шепетівської міської територіальної громади протиепідемічні заходи, шо визначаються постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 (зі змінами) та заходи які додатково встановлені міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Термін: на період карантину.

1.2. Заборонити з 19.04.2021 року відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти.

Термін: до 25.04.2021 року.

1.3. Заборонити приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, у тому числі атракціонів і тематичних парків, а також організацію інших видів відпочинку та розваг.

Термін: на період карантину.

1.4. Заборонити з 19.04.2021 року здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні, в кількості більшому, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуальною захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Термін: на період карантину.

2. Керівникам підприємтсв, установ та організацій забезпечити проведення дезінфекції приміщень та місць скупчення людей.

Термін: на період карантину.

3. Начальнику управління соціального захисту населення та директору міською Цетру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шепетівської міської ради продовжити заборону відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім'ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних житєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуг и екстрено (кризово).

Термін: на період карантину.

4. Начальнику Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області:

4.1. Посилити коні роль та громадянами які знаходяться на самоізоляції, в т.ч. особи, які прибули із-за кордону.

4.2. Посилити поточний контроль на вулицях, у парках інших громадських місцях за дотриманням протиепідемічних заходів, перевірку дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів на продовольчих ринках, об'єктах торгівлі, аптеках тощо.

Термін: протягом карантину.