Версія для друку
Розділ Суспільство

Винуватцю нещодавньої трагічної ДТП мали повернути права через місяць

Автор 05 квітня 2021, 18:11
Винуватцю нещодавньої трагічної ДТП мали повернути права через місяць depositphotos.com

5 квітня 2021 року ухвалою слідчого судді Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області задоволено клопотання старшого слідчого ВРЗСТ  Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області про застосування  запобіжного  заходу у виді тримання під вартою.

Застосовано відносно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною третьою статті 2861 Кримінального кодексу України запобіжний захід у виді тримання під вартою, на строк шістдесят днів, тобто по 2 червня 2021 року включно. 

Згідно з ухвалою суду, 3 квітня 2021 року близько 21:10 год. підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керуючи автомобілем марки «Mazda», не маючи права керування транспортним засобом відповідної категорії, рухаючись  в м. Шепетівка, в порушення  Правил дорожнього руху України, не обрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспортного засобу і безпечно керувати ним, проявив неуважність, та маючи об’єктивну можливість виявити перешкоду, а саме велосипедиста С., який рухався в попутному напрямку в межах правого краю проїзної частини дороги, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, або безпечного об’їзду перешкоди, не вибрав безпечного інтервалу, внаслідок  чого здійснив наїзд на велосипедиста, та в подальшому втратив керованість над автомобілем, виїхав за межі проїзної частини, на лівий по ходу руху тротуар, де допустив зіткнення з парканом домогосподарства. Після скоєння даної дорожньо-транспортної пригоди підозрюваний залишив свій автомобіль та з місця події зник.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав поєднану травму голови, грудної клітки та живота, що призвело до його смерті на місці події.

Підозрюваний та його захисник в судовому засіданні  просили обрати підозрюваному більш м'який запобіжний захід, ніж тримання під вартою.

Слідчим суддею враховано, що підозрюваний постановою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 19.05.2020 року притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

На думку слідчого судді, застосування до підозрюваного менш суворого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, не зможе забезпечити виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов'язків та не зможе запобігти зазначеним ризикам, визначеним ст.177 КПК України.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 05 квітня 2021, 18:24