Версія для друку
Розділ Суспільство

Президент звільнив очільника Шепетівської РДА

Автор 28 лютого 2021, 13:26

Позавчорашнім розпорядженням №109/2021-р, Володимир Зеленський звільнив Ю.Басюка з посади голови Шепетівської районної державної адміністрації Хмельницької області. Про це стало відомо з сайту Президента України.

Звільнити БАСЮКА Юрія Миколайовича з посади голови Шепетівської районної державної адміністрації Хмельницької області згідно з поданою ним заявою.

Пропрацював Юрій Миколайович на посаді голови Шепетівської РДА менше року, його було призначено на цю посаду 3 квітня 2020 року.

На останніх місцевих виборах балотувався від політичної партії «Слуга Народу» в депутати облради. Та це не завадило, хоч і непублічно, агітувати за нинішнього міського голову Віталія Бузиля, який представляє партію "Європейська Солідарність". Так що не здивуємось якщо невдовзі пан Юрій отримає посаду у міськвиконкомі.

Коротка біографія

Басюку Юрію виповнилося 46 років. Народився у селі Шекеринці Ізяславського району у сім'ї робітників. 

По закінченню школи у Шепетівці, вступив до Рівненського інституту інженерів водного господарства та здобув вищу освіту за спеціальністю інженер-будівельник. 

Дружина Лариса займається підприємницькою діяльністю. Разом виховують двох доньок. 

Тривалий час працював директором підприємства ТОВ «Дельта-Інжиніринг», яке спеціалізується на проектуванні та будівництві. Серед них: об’єкти Корпорації Сварог Вест Груп на Шепетівщині, насіннєвий завод та завод з переробки гарбузового насіння в с.Лотівка, елеватор на 40 тис. тонн в Чернівецькій області та багато інших об’єктів, котрі працюють на теренах нашої області.

Згідно із декларацією за 2019 рік, Юрій Басюк має нежитлове приміщення в Шепетівці, куплений легковик «Chevrolet Lacetti» (2011 року випуску) за 20 тисяч гривень, та легковик «Москвич АЗЛК 2140». До призначення Юрію Миколайовичу в ТОВ «Дельта-Інжиніринг» нарахували 91 101 гривню зарплати, на тому ж підприємстві за сумісництвом отримав 14 508 гривень. Прозвітував голова і про допомогу по безробіттю 34 357 гривень, яку отримував від Хмельницького обласного центру зайнятості та 18 440 гривень соцдопомоги на дитину. Ще 5 тисяч доларів мав збережень.

Дружина, Лариса Басюк, згідно із декларацією чоловіка, має квартиру у Шепетівці, земельну ділянку у селі Судилків Шепетівського району. Від зайняття підприємницькою діяльністю її дохід склав 129 098 гривень.

Подружжя має двох дочок, і одна з них, за інформацією декларації батька, має земельну ділянку в селі Лотівка Шепетівського району, 18 400 гривень отримала соцдопомоги на дитину, ще 14 530 гривень – склав дохід від надання майна в оренду.

Останнє редагування 02 березня 2021, 09:13