Версія для друку
Розділ Суспільство

Ще один майстр-зброяр постане перед судом

Автор 04 січня 2019, 15:47

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Б., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 263 (носіння, виготовлення, збут іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що Б. у невстановлений час та день листопада 2017 року, перебуваючи у власному сараї, не маючи передбаченого законом дозволу на виробництво холодної зброї, виготовив шашку, що є довгоклинковою холодною зброєю колюче-рублячої дії, яку в подальшому мав намір продати.

В подальшому, обвинувачений в мережі «Інтернет»  розмістив оголошення про продаж шашки.

В грудні 2018 року, Б., з метою збуту раніше виготовленої холодної зброї, використав легковий автомобіль, поклавши шашку до багажного відділення, прибув до прилеглої території спортивного комплексу, що в м. Шепетівка, чим вчинив її носіння без передбаченого законом дозволу.

В цей же день, обвинувачений зустрівся з В., після чого передав йому холодну зброю, тим самим незаконно збув її. 

Нагадуємо, що санкція ч. 2 ст. 263 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

За повідомленням прес-служби суду